• Головна
  • Одещина вдруге подарує шанс на життя трьом важкохворим пацієнтам методом експлантації
09:25, 13 липня

Одещина вдруге подарує шанс на життя трьом важкохворим пацієнтам методом експлантації

Одещина вдруге подарує шанс на життя трьом важкохворим пацієнтам методом експлантації

Завдяки командній роботі медиків з Одещини, фахівців-трансплантологів Національного інституту Амосова та колег з Вінницької обласної лікарні ім. М.І. Пирогова вдалося провести унікальну медичну практику - експлантацію серця та нирок задля порятунку трьох важкохворих пацієнтів.

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я Одеської ОДА.

У Роздільнянській лікарні повторно провели експлантацію, де донором став 40-річний чоловік. Внаслідок гострого порушення мозкового кровообігу та інтенсивного внутрішньомозкового крововиливу у пацієнта було діагностовано смерть головного мозку.

Згідно з чинним законодавством і клінічними протоколами, після скликання спеціальних консиліумів, лабораторно-інструментальних методів обстеження та кінцевого констатаційного висновку фахівців, трансплант-координатор провів бесіду з родичами, які дали згоду на донорство померлого пацієнта.

Наразі команда трансплантологів Національного інституту Амосова оперативно транспортує на гелікоптері серце, а спеціалісти з Вінницької обласної лікарні ім. М.І. Пирогова проводитимуть подальші пересадки нирок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...