• Головна
  • Кишкові інфекції та кір: яка епідемічна ситуація в Одесі та області
11:20, 16 липня

Кишкові інфекції та кір: яка епідемічна ситуація в Одесі та області

Кишкові інфекції та кір: яка епідемічна ситуація в Одесі та області

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одеській області, у порівнянні з попереднім тижнем, зросла на 14,1% за рахунок дитячого населення. Серед дорослого населення захворюваність на ГКІ залишилась практично на рівні попереднього тижня.

Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

У структурі захворюваності діти складали 66,2%, а серед них найбільш ураженою була вікова група 1-4 роки, на яку прийшлося до 40%.

За звітний тиждень, з метою моніторингу циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля, досліджено 68 проб, у тому числі морська вода – 18 проб, прісна – 23, стічні води інфекційних стаціонарів (відділень) – 25, інші (баластні води) – 2.

Холерний вібріон не виділено.

Зареєстровано 318 хворих з розладами шлунково-кишкового тракту, з них обстежено на холеру 317 з негативним результатом.

Вірусний гепатит, повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками або не реєструвались зовсім.

Всього з початку року в області лабораторно підтверджено 17 випадків кору, у т.ч. 9 дітей. Із захворілих щеплені згідно з віком 6 осіб, не щеплені – 11. На звітному тижні зареєстровано 18 випадків підозри на кашлюк, що на 6 випадків вище, ніж на минулому тижні (12).

▪️За даними моніторингу, за звітний тиждень отримала укуси тваринами 80 осіб, що на 16,7% нижче ніж на попередньому тижні (96 укусів). Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

З початку року в області зареєстровано 95 лабораторно підтверджених випадків сказу серед тварин, з них 15 (15,8%) – серед домашніх, 80 (84,2%) – серед диких (лисиці, шакали, дикі коти).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...