• Головна
  • Дамба Хаджибейського лиману під Одесою отримає статус комунального майна
16:28, 17 липня

Дамба Хаджибейського лиману під Одесою отримає статус комунального майна

Дамба Хаджибейського лиману під Одесою отримає статус комунального майна

Верховний суд задовольнив позов прокурора та зобов’язав Одеську міську раду вчинити дії, спрямовані на взяття на облік дамби Хаджибейського лиману.

Про це повідомили у прокуратурі.

Протягом трьох років органи прокуратури доводили в судовому порядку бездіяльність органів місцевого самоврядування щодо невзяття на облік вказаної дамби, яка і досі є безхазяйним майном.

Водні об’єкти є важливою частиною екосистеми й елементом довкілля, що забезпечує існування людей, тваринного та рослинного світу. Для належного використання і охорони водних ресурсів, а також для захисту відповідних територій від шкідливого впливу вод на водних об`єктах усіх форм власності зводяться гідротехнічні споруди.

Дамба Хаджибейського лиману оберігає місто від затоплення водою та відіграє важливу роль для тисячі людей, а також понад 50 підприємств та організацій, які проживають та розташовані на прилеглій території площею 23 квадратні кілометри.

Наявність законного власника є гарантією підтримання належного технічного стану дамби та проведення своєчасних ремонтних та протиаварійних робіт. Тому, питання щодо права власності на дамбу Хаджибейського лиману має важливе значення, оскільки визначає як особу, яка відповідає за організацію її утримання в належному стані, так і джерела коштів на її утримання.

Для виконання вказаного рішення суду Одеська міська рада зобов’язана розмістити оголошення про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік у друкованих засобах масової інформації та звернутись із відповідною заявою до органу, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно.

Ухвалюючи відповідне рішення, Верховний суд наголосив, що з метою уникнення загрози заподіяння шкоди інтересам держави у сфері запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з неналежною експлуатацією гідротехнічної споруди, саме Одеська міська рада зобов’язана вживати дії, спрямовані на визначення правового статусу дамби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...