• Головна
  • На що звертати увагу при виборі військового шолома
Новини компаній
11:02, 24 липня

На що звертати увагу при виборі військового шолома

Новини компаній

Покупка балістичного шолома – відповідальна справа. Правильно обраний військовий шолом з урахуванням розміру голови та завдань бійця є запорукою його максимально корисного використання. Щоб купити шолом військовий для себе або своєї близької людини, необхідно знати важливі критерії його вибору. Сфера використання шоломів може бути різною: від застосування під час навчань та поліцейських операцій і до виконання бойових задач на полі бою. У будь-якому разі шолом має ідеально підходити за розміром.

AD_4nXdesWPeGOrQHTy8NTFy9UG9djGaLRqda2XvPBLdYS6XLdV93Z3jj5CMdg4y683nGLwcr1NzGzZPmgTh2FJ1Qt9ByOdDmxoD94C_w7F2K2jz-PhKb-vLH8Y0koAcHWdhnik5PZbXLS3UKS6...

AD_4nXdesWPeGOrQHTy8NTFy9UG9djGaLRqda2XvPBLdYS6XLdV93Z3jj5CMdg4y683nGLwcr1NzGzZPmgTh2FJ1Qt9ByOdDmxoD94C_w7F2K2jz-PhKb-vLH8Y0koAcHWdhnik5PZbXLS3UKS6EFz4r9oy7dXY-?key=64EE3Nwm6owLDquPAGBmcQ

Вибір розміру балістичного шолома

Головна задача, що покладена на військовий шолом, – це надійний захист голови бійця від уламків, куль, шрапнелі, осколкових елементів, ударів тощо.

Важливі характеристики шоломів:

  • стабільність фіксації;
  • посадка по голові;
  • комфорт під час використання.

При неправильному підборі розміру військового шолома, наприклад, якщо він має більший, ніж потрібно, розмір, він може сидіти дуже низько на голові. Через це може блокуватися поле зору бійця, що буде перешкоджати вільному та ефективному використанню тактичних окулярів. При занадто високому розташуванні шолома існує великий ризик виникнення нестабільності шолома. Це як мінімум може викликати роздратування та погіршить увагу та зосередженість.

Як обрати правильний розмір шолома та перевірити посадку

Шоломи надходять у продаж у чотирьох розмірах – S, M, L та XL. Величини окружності голови, що позначають ці літери, виглядають так:

  • S - 54 см та менше;
  • М - від 50 до 56 см;
  • L - від 54 до 60 см;
  • ХL - 60 см і більше.

Залежно від марки шолома та виробника ці розміри несуттєво відрізняються.

Покрокова інструкція вибору розміру шолома для військового виглядає наступним чином. У сидячому положенні слід уважно виміряти такі параметри, як:

  • довжина голови від точки між брів до потилиці;
  • ширина голови між точками трохи вище вух;
  • окружність голови вище надбрівних дуг на 1,5-2 см.

Тільки знаючи основні розміри голови, можна максимально точно підібрати та купити шолом військовий. Але перевірка посадки обраного шолома також дуже важлива та необхідна. Шоломи військові мають ремінь для підборіддя, його слід затягнути. Далі для перевірки зручності посадки шолома по голові та її надійності слід подивитися вгору, не змінюючи нахилу голови. У поле зору має потрапляти тільки край шолома. Внутрішню частину шолома буде видно, коли розмір його занадто великий або посадка надто низька. Коли при спробі подивитись вгору взагалі не видно краю шолому, слід обрати наступний розмір, тому що цей замалий та сидить дуже високо. Шолом має залишатися на місці при рухах голови зі сторони в сторону та під час хитання головою.

Типи та форми балістичних шоломів

Військові шоломи можна поділити на три класи. Який саме обрати шолом, у кожному конкретному випадку залежить від того, де саме він буде використовуватись. Тобто вибір шолома робиться з урахуванням потреб бійця та місця його застосування.

Форми балістичних шоломів:

  • Суцільні шоломи, що забезпечують найбільший захист голови. Мають достатньо велику вагу та бокові частини, що повністю закривають вуха. Такі шоломи несумісні з тактичними навушниками.
  • Шоломи, що мають середній виріз. Вони не є дуже розповсюдженими, але конструкція добре приглушує повітряний шум, є не такою важкою, як суцільна, та цілком нормально співвідноситься з оптикою та комунікаціями.
  • Надзвичайно зручний та легкий шолом з високим вирізом. Він підходить для тривалого носіння, тому використовується найчастіше. Має важливу перевагу – сумісність з будь-якими зовнішніми комунікаціями.

Обираючи для себе балістичний шолом, ви насамперед дбаєте про свою безпеку та захист. Тому варто максимально точно визначити свій розмір та тип шолома. При наявності сумнівів щодо правильності свого вибору краще порадитись з фахівцем. Перед тим як купити шолом військовий, слід уважно ознайомитись з правилами визначення потрібного вам розміру. Правильно обраний шолом – це максимальна безпека, можливість врятувати своє життя та зберегти здоров’я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...