• Головна
  • На Одещині перевірили родини з дітьми, що вчинили правопорушення, та опинилися в складних життєвих обставинах
13:25, 7 серпня

На Одещині перевірили родини з дітьми, що вчинили правопорушення, та опинилися в складних життєвих обставинах

На Одещині перевірили родини з дітьми, що вчинили правопорушення, та опинилися в складних життєвих обставинах

Інспектори ювенальної превенції спільно зі службою у справах дітей звертали увагу на санітарний стан будинків, наявність їжі, місць для відпочинку та навчання дітей. Відвідали сім’ї на території Березівської, Раухівської та Новокальчевської територіальних громад.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

У шістьох родинах були виявлені негативні умови для проживання: не прибрано, постільна білизна брудна або взагалі відсутня, кухонний посуд не вимитий, дитячий одяг не приведений до ладу, електрика в аварійному стані.

Відносно чотирьох жінок віком від 23 до 38 років, які вперше потрапили у поле зору поліції, склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. Це правопорушення тягне за собою покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 850 до 1700 гривень.

Ще дві жінки 30 та 31 років понесуть відповідальність за ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення. Відносно них поліцейські склали протоколи за ч. 2 ст. 184 КУпАП. Її санкція передбачає накладення штрафу від 1700 до 5100 гривень.

Також посадовці відвідали три родини, з яких четверо хлопчиків віком від 12 до 14 років напередодні у магазині спільно викрали продукти харчування. Оскільки діти не досягли віку, з якого настає відповідальність за це правопорушення, відносно їхніх батьків поліцейські склали протоколи за ч. 3 ст. 184 КУпАП. Її санкція тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 850 до 1700 гривень. З батьками та дітьми провели профілактичні бесіди щодо недопущення вчинення останніми повторних протиправних дій.

Також під час проведення рейду співробітниками ювенальної превенції вже вдруге був викритий 17-річний хлопець, який на дитячому майданчику розпивав пиво. Відносно юнака поліцейські склали протокол за ч. 2 ст. 178 КУпАП. Її санкція передбачає покарання штрафом до 119 гривень.

Наразі усі адміністративні матеріали поліцейські скерували до суду.

«Ми нагадуємо батькам та всім, хто їх замінює, що ви несете відповідальність за своїх дітей, маєте обов’язки щодо забезпечення їм необхідних умов життя, навчання та виховання. Будьте відповідальними. Діти мають зростати в турботі та любові, ними треба опікуватися, їм треба прищеплювати навички здорового способу життя, правосвідомості та доброчесності», - зауважила інспекторка ювенальної превенції Березівського районного відділу поліції Мирослава Булавенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #діти #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...