• Головна
  • На Одещині на честь загиблого воїна-прикордонника Івана Бинзаря відкрили меморіальну дошку
16:24, 28 серпня

На Одещині на честь загиблого воїна-прикордонника Івана Бинзаря відкрили меморіальну дошку

На Одещині на честь загиблого воїна-прикордонника Івана Бинзаря відкрили меморіальну дошку

У селі Перехрестове Одеської області відбулось відкриття меморіальної дошки на честь загиблого прикордонника Івана Бинзаря. Пам’ятний знак встановили на фасаді місцевої школи, в якій навчався воїн.

Про це повідомили у ДПСУ.

Штаб-сержант Іван Бинзарь вступив до лав Держприкордонслужби ще у 2014 році. Мав непереборне бажання проходити військову службу саме на Одещині, тому мобілізувався до Подільського прикордонного загону. Згодом написав рапорт про переміщення для подальшого проходження служби на Луганщині. Понад 9 років вірно та віддано служив українському народові, тримаючи оборону на східних рубежах нашої країни.

24 лютого 2022 року Іван Миколайович разом з бойовими побратимами мужньо зустріли армію окупанта на околиці міста Старобільськ Луганської області. Прикордонники разом з військовослужбовцями Збройних Сил України вступили в бій та вийшли з нього переможцями. Воїнам вдалося знищити живу силу противника, бронетранспортер та 2 російських танки.

23 березня 2023 року, під час прямування до вогневої позиції в районі міста Бахмут, автомобіль, в якому був штаб-сержант Іван Бинзарь з побратимами, потрапив під ворожий артилерійський обстріл. Внаслідок вогневого ураження воїн-прикордонник дістав поранення, несумісні з життям.

Відповідно до Указу Президента України, штаб-сержанта Івана Бинзаря посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Зі скорботним словом під час відкриття до присутніх звернувся полковник Сергій Власенко: «Це найменше, що ми можемо зробити – увіковічити пам’ять про загиблого побратима. Його подвиг неоціненний, він віддав найдорожче – своє життя. Меморіальна дошка – це символ вдячності та незгасимої пам’яті, яка залишиться назавжди в наших серцях».

На Одещині на честь загиблого воїна-прикордонника Івана Бинзаря відкрили меморіальну дошку, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #дпсу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...