• Головна
  • Створюємо комфортні умови для утримання шиншили вдома
Новини компаній
08:02, 29 серпня

Створюємо комфортні умови для утримання шиншили вдома

Новини компаній
Створюємо комфортні умови для утримання шиншили вдома, фото-1

Шиншили – милі пухнасті гризуни, яких багато хто мріє тримати вдома. Загалом, це реально. Тваринки продаються в зоомагазинах та онлайн дошках об’яв, тож купити улюбленця не проблема. Але варто зауважити, що шиншила – це не котик, якому достатньо окремого посуду та лотку з наповнювачем. Утримання цих пухнастиків дещо відрізняється та вимагає створення певних умов. Що треба, аби створити шиншилі комфорт розповімо просто зараз.

Характер тваринок

Шиншил багато хто сприймає як подібних для кроликів улюбленців. Певні схожі риси є, але ці тваринки більш делікатні та чутливі до умов утримання. До того ж, шиншили відносяться до нічних гризунів. Це вказує на те, що активність у них припадає на темну пору доби, а вдень вони здебільшого сплять.

Ще один момент, на який треба зважати, шиншила – це гризун. Отже, утримувати її треба лише в клітці. Якщо відпустити її жити вільно в квартирі, то це може спричинити ряд проблем:

  • пошкодження меблів;

  • перегризені дроти;

  • нори та кубла в темних кутках.

Зрештою шиншила може просто прогризти дірку в підлозі чи в стіні та втекти. Тому клітка треба обов’язково. І не лише вона. Для утримання тваринки треба запастися купою девайсів:

  • лоток для купання;

  • кормушка;

  • будиночок;

  • іграшки.

Про те, як вибирати такі зоотовари розповімо детальніше, щоб покупка була дійсно вдалою.

Якою має бути клітка для шиншили

Перш за все звертаємо увагу на розмірі. Тваринці потрібен простір, тому клітка має бути такою, щоб шиншила могла активно рухатися. Обов’язково на клітці мають бути надійні замки, бо тваринка може ненароком відкривати дверцята. До того ж, зважаючи, що шиншили є гризунами, вибирати клітку для них слід металічну. Наприклад, пластикову вони прогризуть.

При виборі апартаментів для пухнастика треба ще звернути увагу на конструкцію. Краще, якщо в клітці буде видвижне дно. Так буде легше забезпечувати догляд та чистити клітку не пересаджуючи тваринку в інше місце.

Лоток для купання

Шиншили дуже люблять доглядати за своїм хутром. Тому треба в клітку обов’язково ставити лоток для купання. При цьому, купаються вони не в воді, а в дрібному вулканічному піску. Він добре поглинає зайвий жир з хутра, витягує пил, полірує ворсинки. Після ванночок звірятка виглядають чистими та більш пухнастими, а хутро блискучим.

Варто зазначити, що звичайний пісок не підійде. Він більш грубий та колючій, має крупнішу фракцію, не зможе забезпечити тваринці потрібного очищення.

Будиночок для шиншили

Багато часу ці звірятка сплять. А спати вони полюбляють в темному комфортному місці. Оскільки, цей гризун веде нічний образ життя, то вдень їм складно створити умови для сну без будиночка. Тому варто його купити разом з кліткою, аби тварина мала можливість облаштувати собі місце для сну.

Іграшки: які потрібні

В час, коли шиншила веде активний спосіб життя, вони дуже полюбляють гратися та лазити по різним рівням. Для того, аби задовольнити цю потребу улюбленця, варто встановити в клітці різні драбинки, колесо. До речі драбинки краще розміщати на різних рівнях, аби пухнастик мав змогу лазити, це не лише для нього цікаво, а й корисно для його фізичної форми. Додайте також дерев’яних циліндрів, паличку, щоб шиншила мала об що сточити свої гострі зубки та задовольнити інстинкт гризуна.

Також треба звернути увагу на поверхню колеса. Вона має бути гладенькою та без отворі, щоб пальці тварини не застрягли та вона не травмувалася.

Ще обов’язково треба подбати про кормушку та поїлку для шиншили. Вони мають кріпитися до клітки, бути безпечними та легкими в обслуговуванні. Що стосується корму – треба купувати збалансовані суміші для цих гризунів, щоб забезпечити їм повноцінний раціон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...