• Головна
  • Перекрив річку дамбою, щоб поливати баштан: жителя Одещини судитимуть за незаконні оборудки
13:07, 6 вересня

Перекрив річку дамбою, щоб поливати баштан: жителя Одещини судитимуть за незаконні оборудки

Перекрив річку дамбою, щоб поливати баштан: жителя Одещини судитимуть за незаконні оборудки

51-річний житель одного з населених пунктів Тарутинської громади самовільно здійснив днопоглиблювальні роботи в руслі річки Анчокрак і спорядив на ній дамбу, перекривши потік водойми.

Про це повідомили у поліції.

Зловмисник зробив це для того, щоб мілководдя річки стало повнішим і йому зручно було поливати баштанні культури, висаджені на своїй земельній ділянці, розташованій поряд.

Для реалізації свого злочинного плану правопорушник орендував екскаватор та найняв працівника, якого запевнив у наявності дозвільних документів на проведення відповідних робіт. Після перекриття та розчищення русла річки, зловмисник вивів від водойми до своєї земельної ділянки трубу, яку приховав під виритою землею, та майже три місяці поливав на присадибній ділянці баштан.

В ході розслідування було встановлено, що у результаті своїх протиправних дій чоловік умисно заволодів поверхневим шаром земель річки загальною площею 0,0150 га, об`ємом 199,1 кубічних метрів із земельної ділянки, що включена до складу водного фонду та відноситься до комунальної власності.

Зібравши достатньо доказів, дізнавачі відділення поліції № 2 Болградського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у незаконному заволодінні поверхневим (ґрунтовим) шаром земель водного фонду в особливо великих розмірах. За цей злочин правопорушнику загрожує до трьох років обмеження волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк. Обвинувальний акт за частиною 1 статті 239-2 Кримінального кодексу України скеровано до суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...