• Головна
  • Обікрав сусіда бабусі та заволодів його авто: на Одещині викрили 17-річного юнака
17:20, 6 вересня

Обікрав сусіда бабусі та заволодів його авто: на Одещині викрили 17-річного юнака

Обікрав сусіда бабусі та заволодів його авто: на Одещині викрили 17-річного юнака

Юнак проник до будинку та гаража односельця своєї бабусі, а викрадене майно вирішив вивезти на автівці, що стояла в дворі. За скоєне, правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомили у Нацполіції.

До поліції по допомогу звернувся 53-річний житель одного з сіл Ананьївської територіальної громади. Чоловік повідомив: повернувшись додому після нетривалої відсутності, виявив розбите скло у вікні та у вхідних дверях будинку, безлад в оселі, відсутність ноутбука і жіночої сумки та двох 20-літрових пластикових каністр з пальним, що зберігались у незачиненому гаражі.

Оперативники встановили та розшукали правопорушника. Ним виявися 17-річний житель сусіднього села.

З’ясувалось що юнак того дня перебував у бабусі, яка мешкає в одному селі із заявником. Ввечері він ходив вулицями і побачив, що світло у вікнах одного з будинків не горить. Скориставшись відсутністю господарів, хлопець проник у домоволодіння по майно. Покинути місце злочину він хотів на автомобілі «ВАЗ», який стояв на подвір’ї. Втім, завівши його шляхом з’єднання дротів і проїхавши кілька метрів, через поламку транспортний засіб довелося покинути і йти пішки. Викрадене майно зловмисник приніс до оселі родичів, звідки його і вилучили правоохоронці. Загальна сума заподіяного потерпілому збитків склала майже 35 тис. грн.

Дії юнака були кваліфіковані слідством за ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України. На підставі зібраних доказів слідчі висунули юнакові обвинувачення у таємному викраденні чужого майна, крадіжці, поєднаній з проникненням у житло й інше приміщення, вчиненому в умовах воєнного стану, а також у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно.

Досудове розслідування слідчі завершили під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури і обвинувальний акт скерували до суду. Неповнолітньому правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...