• Головна
  • Пиячили та знущалися над співмешканками: трьох жителів Одещини покарають за систематичне домашнє насильство
14:11, 9 вересня
Надійне джерело

Пиячили та знущалися над співмешканками: трьох жителів Одещини покарають за систематичне домашнє насильство

Пиячили та знущалися над співмешканками: трьох жителів Одещини покарають за систематичне домашнє насильство

Троє жителів Одещини опинилися на лаві підсудних за систематичне вчинення домашнього насильства, яке фігуранти здійснювали над співмешканками у нетверезому стані. Один із них вже отримав обвинувальний вирок суду.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Правоохоронці розповіли, що жінки просили своїх співмешканців не пиячити, на що чоловіки відповідали агресією: висловлювалися нецензурною лайкою, скандалили, ображали, принижували та погрожували побиттям.

Потерпілі кілька разів зверталися по допомогу до поліцейських. Правоохоронці поставили чоловіків на профілактичний облік та кожного разу складали відносно них відповідні протоколи й виносили термінові заборонні приписи. Суд визнавав кривдників винними та призначав стягнення у вигляді штрафу.

Всі троє обіцяли виправитися, але не виконали обіцяного. Відтак, стали фігурантами кримінальних проваджень, розпочатих слідчими за фактом систематичного вчинення домашнього насильства.

"Зібравши достатньо доказів, слідчі висунули чоловікам обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо осіб, з якими винні перебувають у сімейних та родинних відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілих. Обвинувальні акти були скеровані до суду. Матеріали щодо одного обвинуваченого суд вже розглянув, визнав його винним і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 1 рік і 6 місяців з іспитовим строком 1 рік. На засудженого покладені обов’язки періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання. Також він зобов’язаний пройти програму для кривдників. Матеріали щодо інших двох обвинувачених на розгляді. Зауважимо, що за домашнє насильство можна опинитися за гратами на строк до двох років", - йдеться у повідомленні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...