• Головна
  • Одесит отримав 5 років позбавлення волі за поширення інформації про роботу мобілізаційних груп в місті
18:35, 9 вересня
Надійне джерело

Одесит отримав 5 років позбавлення волі за поширення інформації про роботу мобілізаційних груп в місті

Одесит отримав 5 років позбавлення волі за поширення інформації про роботу мобілізаційних груп в місті

Одесита судили за два епізоди злиття інформації про місце та час роботи представників ТЦК. За угодою з прокурором він отримав покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування основного покарання з іспитовим строком на три роки. При цьому у нього конфіскували смартфон на користь держави та поклали зобов’язання сплатити майже 19 тисяч гривень на покриття процесуальних витрат, які передбачали залучення експертів.

Про це журналіст 048.ua дізнався з Єдиного державного реєстру судових рішень.

З оприлюднених у відповідному реєстрі матеріалів, стало відомо, що 16 січня 2024 року чоловік, «який усвідомлював, що Російська Федерація здійснює широкомасштабну неспровоковану військову агресію і збройний напад проти України, у зв’язку з чим в Україні у встановленому законом порядку введено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію», вчинив дії, в яких вбачається перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період, а саме: поширив інформацію про дати й місце перебування військовослужбовців, які проводили «заходи з оповіщення людських мобілізаційних ресурсів».

Як виявилося, чоловік, знаходячись у Старобазарному сквері в Одесі, використовуючи власний телефон та акаунт в месенджері «Telegram», відправив текстове повідомлення користувачу «Виитя», в якому повідомив інформацію про дату й час проведення мобілізаційних заходів із залученням військовослужбовців НГ України.

Подібний випадок стався вдруге 3 лютого 2024 року. В матеріалах справи повідомляється, що чоловік, знаходячись біля пересувної кав’ярні неподалік парку імені Т.Г. Шевченка в Одесі, знову використав свій телефон та месенджер «Telegram» й поширив інформацію, але цього разу у форматі фотознімків, на яких видно представників ТЦК.

«Розповсюдження інформації про місця проведення мобілізаційних заходів призведе до зменшення людських мобілізаційних ресурсів, внаслідок надання військовозобов’язаним інформації про місця оповіщення. Такі дії ставлять під загрозу обороноздатність держави», - йдеться в матеріалах, опублікованих у відповідному реєстрі.

Дії одесита кваліфікували за ч. 1 ст. 114-1 КК України, за кваліфікуючими ознаками: перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період.

Ще до розгляду справи у суді, чоловік уклав угоду з прокурором про визнання своєї винуватості. Також він погодився понести покарання у виді позбавлення волі, строком на 5 років зі звільненням від відбування основного покарання з іспитовим строком на три роки з покладенням наступних обов’язків:

  • періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

Також у чоловіка конфіскували в дохід держави смартфон, з якого він відправляв фото та текстові повідомлення з інформацією про військовослужбовців. Окремо він повинен сплатити на користь держави процесуальні витрати на залучення експертів на суму 18 932 за проведення судової експертизи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...