• Головна
  • 10 справ, які треба встигнути зробити в Одесі до зими
11:10, 11 вересня

10 справ, які треба встигнути зробити в Одесі до зими

10 справ, які треба встигнути зробити в Одесі до зими

Розпочалася найзатишніша пора року. Восени міста рясніють жовтогарячими кронами дерев, у повітрі відчувається аромат опалого листя, прохолодний вітер та сірі хмари все частіше женуть людей додому під плед із гарячим чаєм.

Одесити з перших днів вересня відчули подих осені: стовпчик термометра різко впав та часто дощить, проте теплі та сонячні дні ще будуть. Редакція 048.ua створила добірку із приємних справ, які треба встигнути зробити в Одесі до початку зими.

Насолодитися оксамитовим сезоном біля моря

Із найперших днів осені в Одесі відчули відтік туристів — на пляжах стало просторіше, громадський транспорт, що курсує біля моря, у денний час тепер їздить напівпорожній, а ціни на таксі дещо знизилися.

Розпочався оксамитовий сезон. Весь вересень сонечко ще дасть одеситам змогу відпочити на пляжі, тому покваптеся: часу поніжитися на піску біля моря стає все менше. Крім того, вартість лежаків на деяких пляжах знизилася.

10 справ, які треба встигнути зробити в Одесі до зими, фото-1

Подивитися фільм просто неба

В Одесі ще є кілька місць, де можна насолодитися переглядом фільмів просто неба.

Це можуть бути пляжні клуби, руфтопи чи показ фільмів в рамках фестивалю. Вартість квитків як у звичайному кінотеатрі, проте атмосфера зовсім інша - свіже повітря, пледи, проєктор та захід сонця.

10 справ, які треба встигнути зробити в Одесі до зими, фото-2

Йога на морі

Весь вересень, а іноді й жовтень на узбережжі (точніше, майже на кожному пляжі) Одеси проводять заняття з йоги. Зазвичай це відбувається на світанку або на заході сонця.

Йога на свіжому повітрі — цікавий досвід та +1 корисна справа, яку треба спробувати цієї осені. Вартість у кожного інструктора з йоги різна — від 150 до 500 гривень за заняття.

10 справ, які треба встигнути зробити в Одесі до зими, фото-3

Оксамитовий сезон в Одеській опері

Культурне завдання №1 до зими — відвідати Одеський оперний театр, адже розпочався театральний оксамитовий сезон. У вересні театр пропонує глядачам відчути магію балету і опери з постановками таких шедеврів, як "Дон Паскуалє", "Жизель", "Кармен", "Севільський цирульник" та інші. Також у театрі заплановані екскурсії, концерти органної музики та інші інтерактивні заходи. До прикладу, Відкритий день балету.

10 справ, які треба встигнути зробити в Одесі до зими, фото-4

Дари осені на одеському Привозі

Осінь — чудова пора для відвідування головного ринку Одеси. У цей час прилавки Привозу рясніють осінніми овочами та фруктами, грибами. Соковиті кавуни та дині, виноград, яблука та груші, сливи — все це не дає забути “смак” літа.

Про вересневий асортимент та ціни на Привозі можна прочитати тут.

10 справ, які треба встигнути зробити в Одесі до зими, фото-5

Прогулянка на конях

До зими в Одесі треба встигнути й покататися на конях. Це відмінний спосіб провести час на свіжому повітрі, поки у місті тримається суха та тепла погода. Кінні клуби та ферми пропонують різноманітні маршрути як для новачків, так і для досвідчених вершників. Можна обрати прогулянки серед лісових масивів поблизу міста.

Такий варіант дозвілля не лише дозволить відчути гармонію з природою, але й подарує фізичну активність та психологічне розвантаження.

10 справ, які треба встигнути зробити в Одесі до зими, фото-6

Фотосесія

Поки температура в Одесі дозволяє знаходитися на вулиці у гарних аутфітах, гріх цим не скористатися цим та не влаштувати осінню фотосесію.

Будь-яка вулиця в історичному центрі стане чудовою локацією для фото, особливо, коли побільшає жовтого листя.

Відвідати ботанічний сад

До речі, це ще одне гарне місце для осінньої фотосесії. Одеський ботанічний сад восени перетворюється на справжню казку. Кольори у цю пору тут просто заворожують — жовті, червоні та помаранчеві відтінки листя створюють неймовірну атмосферу. Дерева та кущі, які влітку радували око зеленою свіжістю, зараз виблискують теплими барвами, а тихі алеї стають ідеальним місцем для прогулянок і роздумів.

Восени у ботанічному саду також можна побачити багатство осінніх квітів, таких як айстри, хризантеми та інші. Завдяки м'якому клімату Одеси, тут можна насолоджуватися красою природи довше, ніж у більш північних регіонах. Також восени сад стає притулком для багатьох птахів, які готуються до зимівлі.

Одеський ботанічний сад восени дарує спокій, натхнення та можливість відчути гармонію з природою, спостерігаючи за її змінами та підготовкою до зими.

До того ж восени у ботсаду організовують екскурсії та фестивалі.

10 справ, які треба встигнути зробити в Одесі до зими, фото-7

Сапбордінг та каяки

Катання на сапах та каяках в Одесі – це чудова можливість поєднати активний відпочинок із насолодою морськими краєвидами. Ще деякий час на одеському узбережжі продовжуватиме працювати клуб каякінгу та сапбордінгу, тому хто не встиг спробувати такий відпочинок улітку – це ваш останній шанс цього року.

10 справ, які треба встигнути зробити в Одесі до зими, фото-8

Фестивалі

Цієї осені в Одесі заплановані яскраві та цікаві заходи і фестивалі. Найближчі з них - вже 14 та 15 вересня.

Мова йде фестивалі, які вже встигли полюбитися одеситам та гостям міста.

Арт-фестиваль “Затишок” відбудеться біля Будинку вчених. У програмі лекції, майстер-класи, екскурсії, маркет українських брендів та фудкорт. Мета фестивалю - збір коштів на відновлення Будинку вчених, постраждалого внаслідок російського обстрілу.

Другий фестиваль - “Вернісаж”, що не перший раз вже проходить в Одесі, а саме у Пасажі. Вхід безкоштовний. На містян чекає купа інтерактиву, танці, коктейлі, смачна їжа та можливість познайомитися з вітчизняними брендами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #осінь #зима
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...