• Головна
  • Електричкою на Вінниччину та маршруткою в Теплодар: поліцейські повернули додому двох зниклих підлітків з Одеси
10:58, 11 вересня

Електричкою на Вінниччину та маршруткою в Теплодар: поліцейські повернули додому двох зниклих підлітків з Одеси

Електричкою на Вінниччину та маршруткою в Теплодар: поліцейські повернули додому двох зниклих  підлітків з Одеси

Відносно дорослих, які ними опікуються, поліцейські склали протоколи за невиконання обов'язків щодо виховання дітей.

Про це повідомили у поліції.

Про зникнення юних жителів Одеси поліцейські дізналися 9 вересня від їхніх рідних. Мати дівчинки повідомила, що донька пішла з дому кілька днів тому після сварки зі старшою сестрою. Якийсь час вона виходила на зв’язок і повідомляла, що знаходиться у місцевих друзів, а згодом перестала відповідати на дзвінки. Від опікуна хлопчика поліцейські дізналися, що він вдень пішов із дому, але до вечора не повернувся. Протягом цього року юнак вже неодноразово покидав місце мешкання і поліцейські його розшукували та 8

На пошуки підлітків одразу ж зорієнтували особовий склад двох територіальних підрозділів поліції. Правоохоронці перевірили місця ймовірного перебування зниклих, опитали друзів та знайомих, здійснили моніторинг їхніх акаунтів у соціальних мережах. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що дівчинка електричкою поїхала на Вінниччину святкувати день народження друга, а хлопчик подався маршруткою в місто Теплодар Одеського району до тітки.

Поліцейські привезли дітей додому. З ними все добре.

З підлітками, батьками та опікунами правоохоронці провели роз'яснювальну роботу щодо недопущення аналогічних випадків у майбутньому. Відносно матері дівчинки ювенальні поліцейські склали протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та/або неповнолітніх дітей. Жінці загрожує штраф до 1700 гривень. Відносно опікуна хлопчика за ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, поліцейські склали протокол за ч. 2 ст. 184 КУпАП. Їй загрожує штраф до 5100 гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##розшук #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...