• Головна
  • В Одесі двоє жителів іншої області спробували підпалити три квартири, - ФОТО
12:54, 12 вересня
Надійне джерело

В Одесі двоє жителів іншої області спробували підпалити три квартири, - ФОТО

В Одесі двоє жителів іншої області спробували підпалити три квартири, - ФОТО

Двоє жителів Дніпропетровщини постануть перед судом за спробу підпалити три квартири в Одесі. Слідчі вже скерували до суду обвинувальні акти відносно правопорушників. Чоловікам загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

У відомстві розповіли, що 33-річна жінка повідомила до поліції, що хтось намагався підпалити квартиру, яку вона винаймає на сьомому поверсі в одній із багатоповерхівок у Пересипському районі Одеси. Вранці заявниця помітила, що килимок на вході в оселю пошкоджений вогнем, а біля дверей знаходиться пляшка з невідомою сумішшю.

За кілька днів потому до поліції звернулися ще дві жінки 56-ти та 62-х років з аналогічними заявами. Одна повідомила, що невідомі намагалися підпалити орендовану нею квартиру в Приморському районі, а друга розповіла, що невідомий спробував підпалити сусідську квартиру в тій самій багатоповерхівці, де був перший підпал, але двома поверхами нижче.

«Співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області встановили, що до всіх злочинів причетні двоє жителів Кривого Рогу віком 40-ка та 37-ми років. Чоловіки мають ряд судимостей за крадіжки та наркозлочини, а відносно старшого у судах Закарпатської та Дніпропетровської областей знаходяться обвинувальні акти за розбій і крадіжку.

Аби підготуватись до першого підпалу та розвідати місцевість, зловмисники приїхали з Дніпропетровщини до Одеси за декілька днів. Напередодні скоєного вони принесли у багатоповерхівку необхідне знаряддя, яке сховали на загальнодоступному балконі. Інші ж два підпали спільники вчиняли без підготовки, приїжджаючи до Одеси за кілька годин до скоєння злочину.

Піднімаючись до обраних квартир, зловмисники заливали фарбою камери відеоспостереження та вічки у дверях всіх квартир, аби ніхто з мешканців будинку їх не помітив. Далі обливали заздалегідь заготовлену тканину та килимки на вході до осель потерпілих легкозаймистою рідиною, підпалювали їх та втікали до Кривого Рогу», - йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці розповіли, що внаслідок протиправних дій фігурантів ніхто не постраждав, оскільки полумʼя не могло розгорітися надто сильно, і гасло самостійно або вчасно було ліквідоване.

У ході слідчо-розшукових заходів поліцейські зловмисників розшукали і затримали. А під час оглядів місць злочинів вилучили речі, які ті підпалювали. Також в ході санкціонованих обшуків за місцем мешкання правопорушників виявили одяг, у якому чоловіки вчиняли підпали, та мобільні телефони, якими вони користувалися.

«Допитавши усіх учасників процесу, провівши низку експертиз, слідчі територіальних підрозділів поліції під процесуальним керівництвом Приморської та Суворовської окружних прокуратур міста Одеси висунули фігурантам обвинувачення у двох закінчених та одному незакінченому замахах на умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу. Обидва правопорушники перебувають у слідчому ізоляторі. Обвинувальні акти відносно них скеровані до суду для розгляду справи по суті. Згідно з ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України, чоловікам загрожує до 10-ти років позбавлення волі», - зазначили в ГУНП Одеської області. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...