• Головна
  • В Одесі презентували унікальний манускрипт, - ФОТО
13:19, 13 вересня
Надійне джерело

В Одесі презентували унікальний манускрипт, - ФОТО

В Одесі презентували унікальний манускрипт, - ФОТО

В Одесі в Домі Блещунова презентували унікальний манускрипт, створений українськими та естонськими художниками. Виставка триватиме до 21 вересня.

Про це повідомили в Одеській міськраді. 

В Одеському муніципальному музеї особистих колекцій імені О.В. Блещунова відкрили виставку та провели презентація манускрипту "Ламент Херсонщини".

"Унікальний манускрипт створено українськими та естонськими художниками під час міжнародного україно-естонського проєкту "Lament of Kherson region".

"Ламент Херсонщини" - повністю рукотворна книга, від обкладинки до паперу створена за середньовічними технологіями. Черпаний папір у книзі, прошивка та перепліт, дерев’яна обкладинка, оздоблена металом, - все те ж саме, що і в середньовіччі, але трохи осучаснене задля легкості створення.

У книзі зібрані реальні історії сучасного Херсону від початку повномасштабної війни, часів окупації, звільнення, підриву Каховської ГЕС до щоденних обстрілів, які відбуваються прямо зараз", - йдеться у повідомленні. 

В мерії також розповіли, що дванадцять українських митців під керівництвом естонця Анатолія Лютюка створили ілюстрації для цієї книги під час 10-денної резиденції в Таллінні.

Куратор та митець проєкту Володимир Рейнхарт зазначив, що для проєкту "Lament of Kherson region" важлива зв'язкова трансформація від культури середньовічного манускрипту, яка притаманна і нашій державі, до сучасного артбуку, яким по суті і є "Ламент".

"Книга "Ламент Херсонщини" буде зберігатись в Естонії до кінця війни, час від часу повертаючись в Україну на виставкові проєкти", - повідомили в Одеській міськраді. 

Виставку триватиме до 21 вересня. Її можна відвідати з четверга по неділю. Робочі години: 11:00 - 17:00.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...