• Головна
  • Юний одесит спланував розбійний напад, щоб вкрасти телефон
13:53, 13 вересня
Надійне джерело

Юний одесит спланував розбійний напад, щоб вкрасти телефон

Юний одесит спланував розбійний напад, щоб вкрасти телефон

Поліцейські завершили досудове розслідування щодо 17-річного одесита, який розпилив газ в очі чоловіка та відібрав у нього телефон. Молодикові висунули обвинувачення у скоєнні розбою. Цей злочин карається позбавленням волі.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

Правоохоронці розповіли, що юнак спланував злочин. Спершу він знайшов на одному з сайтів оголошення про продаж смартфона, потім призначив продавцеві зустріч у середмісті, на яку з’явився із заздалегідь заготовленим газовим балончиком. Щойно мобільник вартістю 46 тисяч гривень опинився в руках "покупця", він розпилив сльозогінний газ в очі продавця і втік.

21-річний потерпілий звернувся по допомогу до правоохоронців, які за два дні встановили особу правопорушника і вилучили у нього викрадений гаджет.

Дії юнака спочатку кваліфікували як грабіж. Але потім справу перекваліфікували на розбій, оскільки своїми діями він спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді хімічного опіку рогівки та конʼюктиви обох очей. 

"Зібравши достатньо доказів, ми висунули правопорушнику обвинувачення у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, тобто у розбої, вчиненому в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до п’ятнадцяти років. Досудове розслідування, яке ми проводили під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси, завершено і обвинувальний акт скеровано до суду", - розповіла старша слідча слідчого відділу Одеського районного управління поліції № 1 Катерина Боратинська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...