• Головна
  • Серед зловмисників є підлітки: на Одещині правоохоронці затримали паліїв автомобілів ЗСУ, - ФОТО
14:03, 13 вересня
Надійне джерело

Серед зловмисників є підлітки: на Одещині правоохоронці затримали паліїв автомобілів ЗСУ, - ФОТО

Серед зловмисників є підлітки: на Одещині правоохоронці затримали паліїв автомобілів ЗСУ, - ФОТО

Поліцейські спільно з СБУ викрили чотирьох зловмисників, які на замовлення спецслужб рф підпалювали на Одещині автомобілі військових. На ворога працював 21-річний чоловік та троє 16-річних хлопців. Загалом вони встигли спалити шість транспортних засобів. Усім правопорушникам загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі поліції. 

Правоохоронці розповіли, що злочини були скоєні в серпні та вересні в Одесі та Ізмаїлі. Двоє підлітків працювали спільно, інші фігуранти – самостійно.

На місцях подій слідчі вилучили речові докази підпалів, зокрема паливно-мастильні матеріали.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів охоронці порядку встановили місця реалізації вилучених легкозаймистих сумішей, і вийшли на слід правопорушників, якими виявилися четверо місцевих жителів.

Поліцейські встановили, що зловмисники шукали роботу в інтернеті та натрапили на представників російських спецслужб, які запропонували за гроші підпалювати автомобілі військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань. Підпал автівок вони знімали на відео для своїх "кураторів" і чекали від них кошти на криптогаманці та банківські картки. Втім винагороду за свої "старання" вони так і не отримали.

У мобільних телефонах фігурантів поліцейські виявили листування з представниками спецслужб рф та відеозаписи зі злочинами.

"Зловмисників поліцейські передали працівникам СБУ. Молодикам повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, а також в умисному пошкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 114-1 та ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України.

Підозрювані взяті під варту. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 10-ти років. Встановлюються замовники підпалів", - йдеться у повідомленні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...