• Головна
  • На Одещині попрощалися із загиблим прикордонником Сергієм Дачевим
14:35, 15 вересня

На Одещині попрощалися із загиблим прикордонником Сергієм Дачевим

На Одещині попрощалися із загиблим прикордонником Сергієм Дачевим

У Болграді військовослужбовці Ізмаїльського прикордонного загону, рідні та друзі провели в останню путь старшого лейтенанта Сергія Дачева.

Про це повідомили у ДПСУ.

Сергій Дачев розпочав свою службу 2014 року з Ізмаїльського прикордонного загону. Згодом у складі комендатури швидкого реагування брав участь в АТО й ООС, за що у 2019 році був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в Антитерористичній операції». Окрім того,  за мужність та самовідданість під час виконання бойових завдань старший лейтенант має низку відомчих нагород, серед яких: нагрудний знак «Відмінний прикордонник» та «За мужність в охороні державного кордону».

У 2023 році Сергій долучився до лав Донецького прикордонного загону. А вже у квітні цього ж року, керуючи заставою вогневої підтримки, брав участь у героїчній обороні Бахмута. Під його командуванням піхота завжди отримувала надійне прикриття, а кожен чіткий наказ приводив до знищення численних ворожих цілей, демонструючи незламність і майстерність прикордонників у бою. Побратими згадають його, як відповідального та сміливого командира, який завжди ставив здоровʼя та життя підлеглих на перше місце.

Після повернення з Бахмута, Сергій був призначений начальником зенітної застави – звідки й отримав свій позивний «Зіна». У квітні 2024 року воїн виїхав на Харківщину, на Вовчанський напрямок, де велись запеклі бої з ворогом, який намагався за будь-яку ціну прорвати оборону захисників України.

6 вересня прикордонна родина втратила відважного командира.

««Зіна» - найкращий керівник за всі 3,5 роки моєї служби. Він був для нас водночас і командиром, і другом та наставником, який завжди підтримає та дасть мудру пораду. Сергій постійно знаходив вихід з непередбачуваних ситуацій, ніколи не втрачав свого життєвого оптимізму та навіть у найтяжчі моменти знаходив час для гумору. Це непоправна втрата для усього нашого підрозділу… Загинув наш бойовий побратим, вірний товариш та рідна по духу людина….» – з болем говорить заступник Сергія, прикордонник на псевдо «Мультик».

Вдома на Сергія чекали дружина, донька, брат та батьки.

На Одещині попрощалися із загиблим прикордонником Сергієм Дачевим, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...