• Головна
  • Трьох жителів Одещини покарають за знищення вогнем земель, - ФОТО
12:39, 16 вересня
Надійне джерело

Трьох жителів Одещини покарають за знищення вогнем земель, - ФОТО

Трьох жителів Одещини покарають за знищення вогнем земель, - ФОТО

Поліцейські викрили трьох жителів Одещини, які причетні до знищення вогнем земель сільськогосподарського призначення. За скоєне правопорушникам загрожує позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Про пожежу на земельній ділянці у садовому товаристві неподалік міста Татарбунари Білгород-Дністровського району правоохоронцям повідомив випадковий очевидець.

"Вогнеборці ліквідували пожежу, що призвела до знищення сухих дикоростучих трав, рослинності, її залишків на площі понад 1,3 гектари. Поліцейські ж встановили, що її спровокував найманий власниками земельного наділу працівник. Чоловік демонтував вагончик, а під час відпочинку кинув у суху траву недопалок. Будь-які спроби самостійно загасити полум’я, яке через сильний вітер миттєво спалахнуло, були марними, воно швидко розповсюджувалася і стало неконтрольованим", - йдеться у повідомленні.

Ще дві пожежі на полях у Тарутинській та Бородінській громадах Болградського району виявили патрульні.

"Викликані працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій загасили вогонь, не давши йому поширитись на сусідні поля. На одній ділянці полум’я встигло пошкодити природний стан ґрунтового покриву та мікроорганізми на площі 2000 квадратних метрів, а на другій – 200 квадратних метрів", - розповіли у відомстві. 

Правоохоронці встановили, що земельні ділянки навмисно були підпалені. Одне поле у такий спосіб власник вирішив "прибирати" від залишків стерні та пшениці, економлячи свій час та витрати на техніку. Друге поле "прибирав" найманий власником працівник. За домовленістю він повинен був вивезти залишки від врожаю льонових рослин, натомість спалив їх.

"Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили усім трьом фігурантам про підозру у знищенні сухих дикоростучих трав, рослинності, її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 245 Кримінального кодексу України. За скоєне правопорушникам загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Слідство відносно одного чоловіка поліцейські вже завершили і обвинувальний акт скерували до суду. Слідчі дії щодо інших двох громадян ще тривають. Досудове розслідування проваджень здійснюється під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської та Болградської окружних прокуратур", - розповіли у пресслужбі ГУНП. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...