• Головна
  • Готувалися захопити владу в Одесі: правоохоронці затримали учасників воєнізованого формування, - ФОТО
12:09, Сьогодні
Надійне джерело

Готувалися захопити владу в Одесі: правоохоронці затримали учасників воєнізованого формування, - ФОТО

Готувалися захопити владу в Одесі: правоохоронці затримали учасників воєнізованого формування, - ФОТО

Правоохороці викрили учасників воєнізованого формування, які готувалися до захоплення влади в Одесі. Вони зібрали однодумців та накопичили зброю для захоплення адміністративних будівель. Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

За даними слідства, підозрювані під виглядом громадських організацій та комерційних підприємств створили воєнізоване формування "Оперативно-бойовий підрозділ", метою якого було сприяння РФ в окупації Одеси та області.

Правоохоронці встановили, що керував підрозділом місцевий адвокат - "науковий діяч", уродженець Автономної Республіки Крим, який після захоплення півострова переїхав до Одеси, де зібрав навколо себе послідовників, повністю відданих йому особисто та готових виконувати накази і вказівки. Співкерівником він обрав свого друга, який поділяв його погляди.

"Воєнізоване формування мало організаційну структуру військового типу, а саме: єдиноначальність, підпорядкованість та дисципліну, в ньому проводилась військова, фізична та спеціальна (тактична, медична, психологічна) підготовка його учасників.

Згідно стратегічного плану "організації", вони готувалися до силового захоплення держустанов та подолання спротиву Сил оборони при наближенні російських військ до Одеси.

У разі захоплення регіону учасники формування мали увійти до складу російських окупаційних органів влади, і обійняти бажані "посади".

Під час обшуків вилучено понад 70 одиниць вогнепальної зброї, бронежилети, шоломи, балістичні окуляри та інше тактичне спорядження, а також інструкції з підривної діяльності", - розповіли у прокуратурі.

Наразі двом учасникам незаконного формування повідомлено про підозру у змові з метою вчинення дій стосовно насильницької зміни, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади та створенні не передбаченого законами воєнізованого формування (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109, ч.ч. 1,3 ст. 260 КК України). Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії щодо встановлення всіх учасників "організації".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...