• Головна
  • Хотіли «провчити» знайомого: на Одещині двоє молодиків стали фігурантами кримінальної справи
15:14, Вчора
Надійне джерело

Хотіли «провчити» знайомого: на Одещині двоє молодиків стали фігурантами кримінальної справи

Хотіли «провчити» знайомого: на Одещині двоє молодиків стали фігурантами кримінальної справи

В Одеській області судили двох чоловіків, які вирішили помститися знайомому та викрали вночі з його двору мотоцикл. Їм призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, але змінили термін на умовний за добровільну явку в поліцію та відшкодування збитків потерпілому.

Про це журналісту 048.ua стало відомо з вироку Любашівського районного суду.

Наприкінці липня поточного року двоє мешканців Любашівки віком 21 та 23 років, скориставшись відсутністю господарів будинку, викрали мотоцикл марки Forte CZ-i моделі FT125.

Хотіли «провчити» знайомого: на Одещині двоє молодиків стали фігурантами кримінальної справи, фото-1

В матеріалах справи йдеться, що чоловіки за попередньою змовою прибули до будинку знайомого, з якими у них були неприязні стосунки, де помітили транспортний засіб із ключем у замку запалення.

Один зі зловмисників викотив мотоцикл за межі подвір’я, після чого запустив двигун і поїхав, а інший супроводжував його на автомобілі ВАЗ 2109.

Під час судового засідання обвинувачені пояснили, що пішли на злочин не з корисливих мотивів, а через особисті неприязні стосунки з потерпілим. Зі слів підсудних, вони планували "провчити" власника мотоцикла, але не мали наміру продавати або розбирати транспортний засіб. Обвинувачені розповіли, що наступного дня після викрадення вони дізналися, що їх розшукує поліція, і добровільно з’явилися до правоохоронних органів, де зізналися у скоєному.

Хотіли «провчити» знайомого: на Одещині двоє молодиків стали фігурантами кримінальної справи, фото-2

У ході судового процесу обидва повністю визнали свою провину, щиро розкаялися та надали свідчення щодо обставин злочину.

Власник мотоцикла також виступив у суді та зазначив, що конфлікт з обвинуваченими вже вичерпано, а збитки були повністю відшкодовані. Тому він попросив суд не призначати суворе покарання молодикам.

Враховуючи щире каяття, відшкодування збитків потерпілому та позитивні характеристики обвинувачених, суд вирішив пом’якшити вирок. Тому їх визнали винними за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) і призначив обом покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, але звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном 1 рік.

Згідно з вироком, підсудні регулярно повинні відмічатися у відповідному органі та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання. У випадку порушення умов випробувального терміну, вони можуть бути позбавлені умовного звільнення та направлені для відбування реального покарання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...