• Головна
  • На Одещині зупинили вантажівку з прихованим пасажиром: організатору загрожує 5 років в’язниці
10:46, Вчора

На Одещині зупинили вантажівку з прихованим пасажиром: організатору загрожує 5 років в’язниці

На Одещині зупинили вантажівку з прихованим пасажиром: організатору загрожує 5 років в’язниці

Послуги ділка коштували 1000 євро. Його затримали під час перевезення одного «клієнта». Фігуранту повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до п'яти років ув’язнення.

Про це інформують у поліції.

Як повідомив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський, 36-річний житель Болградського району, займаючись міжміськими перевезеннями, облаштував схованку у нижній частині кузова напівпричепа своєї вантажівки, у якій відвозив військовозобов’язаних чоловіків до прикордонної смуги Молдови, а звідти координував, як їм перетнути державний кордон поза офіційними пунктами пропуску.

На Одещині зупинили вантажівку з прихованим пасажиром: організатору загрожує 5 років в’язниці, фото-1

Правоохоронці затримали ділка під час перевезення в схованці 37-річного жителя Харківщини, якого він знайшов через месенджер. За вказівками зловмисника його «клієнт» прибув на Одещину, вони обговорили деталі оборудки, що коштувала 1000 євро, і вирушили до кордону. Обумовлений гонорар водій мав отримати після вдалої реалізації плану.

Перевізника зупинили на трасі Одеса - Рені. У нього вилучили вантажівку та телефон, за допомогою якого велись перемовини щодо протиправної угоди.

«За нашим процесуальним керівництвом слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню наданням засобів. Згідно з частиною 1 статті 332 Кримінального кодексу України, цей злочин карається позбавленням волі на строк до п'яти років. Наразі правопорушника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Також чоловік перевіряється на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів», - зазначив керівник Білгород-Дністровської окружної прокуратури Олександр Сара.

Відносно військовозобов’язаного, який намагався у незаконний спосіб покинути країну, прикордонники склали протокол за ч. 1 ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Чоловіку загрожує штраф до 8500 гривень або адміністративний арешт до п’ятнадцяти діб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...