• Головна
  • Викрали понад мільйон гривень: на Одещині судитимуть злочинну групу, - ФОТО
13:32, Сьогодні
Надійне джерело

Викрали понад мільйон гривень: на Одещині судитимуть злочинну групу, - ФОТО

Викрали понад мільйон гривень: на Одещині судитимуть злочинну групу, - ФОТО

На Одещині судитимуть злочинну групу, учасники якої привласнили більше мільйона гривень за допомогою фішингу. Поліцейські вже завершили розслідування та направили обвинувальний акт стосовно трьох фігурантів до суду. Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Правоохоронці припинили протиправну діяльність організованої групи, яка впродовж липня-листопада минулого року за допомогою фішингу викрадала кошти з банківських рахунків громадян.

В поліції розповіли, що організатор схеми долучив до злочинної групи раніше судимого знайомого та його неповнолітню співмешканку. Зловмисники створили фішингову сторінку, яка копіювала зовнішній вигляд популярного в Україні торговельного інтернет-майданчика.

"Надалі, видаючи себе за покупців, зловмисники підшукували продавців та переконували їх у намірі придбати товар. Фігуранти пропонували перейти за посиланням на заздалегідь створений шахрайський ресурс для оформлення безплатної доставки товарів. Бажаючи продати товар, люди вводили на фейковому ресурсі свої особисті дані й реквізити банківських карток (номер, СVV код, термін дії картки), а також надавали відомості для входу в інтернет-банкінг. У такий спосіб зловмисники отримували необхідну їм інформацію для доступу до рахунків потерпілих і виводили з них кошти.

Поліцейські встановили, що внаслідок шахрайської діяльності фігурантів постраждала 21 людина. Загальна сума завданих збитків перевищує мільйон гривень", - йдеться у повідомленні. 

Під час обшуків, проведених за місцями проживання фігурантів в Одесі та Києві, правоохоронці вилучили компʼютери, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та готівку. На вилученій техніці вдалося знайти докази незаконної діяльності зловмисників. 

"Наразі правоохоронці завершили розслідування та направили до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів групи та одного залученого виконавця за ч. 4 і ч. 5 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 ст. 304 (Втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України. Покарання, передбачене інкримінованими статтями, становить до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - зазначили в поліції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...