• Головна
  • Ранок в Одесі: Пушкіна "одягнули" в рожевий пакет, а під ОВА зібралися противник демонтажу пам'ятиків
11:07, Сьогодні
Надійне джерело

Ранок в Одесі: Пушкіна "одягнули" в рожевий пакет, а під ОВА зібралися противник демонтажу пам'ятиків

Ранок в Одесі: Пушкіна "одягнули" в рожевий пакет, а під ОВА зібралися противник демонтажу пам'ятиків

В Одесі бюст Пушкіна на Приморському бульварі "одягнули" в пакет рожевого кольору, а під ОВА зібралися противники демонтажу пам'ятників та перейменування вулиць. 

Про це повідомляє кореспондент 048.ua

Вранці 30 вересня на бюсті Пушкіна з'явився рожевий прозорий пакет, який прикриває голову російського письменника. Як виявилося, це було зроблено в рамках мистецької акції.

Авторками перформансу стали Вікторія Сибір та Олена Балаба. Вони пояснили, що таким чином хочуть наголосити на необхідності "прибирати та не дати розмножитися" імперським та радянським символам.

Фото: Олена Балаба

Фото: Олена Балаба

"У квітні 1991 року чеський митець Давид Черні розфарбував радянський танк у Празі в рожевий колір. Після того Радянський Союз вивів свої війська з Чехословаччини. Ми сподіваємось на остаточно знищення уламків імперії в серцях і на площах. Прибирайте маркери російської окупації зі своїх голів, своєї свідомості та з наших вулиць. Інакше нам не перемогти", - наголосилаОлена Балаба.

Водночас біля Одеської ОВА на анонсований раніше мітинг зібралися противники демонтажу пам'ятників та перейменування вулиць. Щоправда, за словами громадського діяча Дем'яна Ганула, прийшли всього троє людей. 

Нагадаємо, що напередодні очільник обладміністрації Олег Кіпер анонсував демонтаж пам'ятника російському письменнику Олександру Пушкіну, який розташований навпроти Одеської мерії та ряд інших об'єктів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...