• Головна
  • Квиток на "маршрутку" вартістю 7 тисяч доларів: на Одещині викрили схему переправлення чоловіків через кордон, - ФОТО
12:30, Вчора
Надійне джерело

Квиток на "маршрутку" вартістю 7 тисяч доларів: на Одещині викрили схему переправлення чоловіків через кордон, - ФОТО

Квиток на "маршрутку" вартістю 7 тисяч доларів: на Одещині викрили схему переправлення чоловіків через кордон, - ФОТО

Поліцейські затримали двох жителів Одещини, які незаконно переправляли військовозобов’язаних через державний кордон України. Свої послуги вони оцінили в 7000 доларів з одного "пасажира маршрутки" до сусідньої країни. Нині фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Обидва можуть опинитися у місцях позбавлення волі на строк до дев'яти років.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

За словами правоохоронців, двоє жителів Роздільнянського району віком 37-ми та 61-го року, у змові з наразі невстановленими слідством особами, переховували війсьвозобов’язаних чоловіків у прикордонних населених пунктах і на власних автівках доставляли ближче до кордону, звідки вказівками допомагали потрапити до Придністровʼя в обхід пунктів пропуску.

Послуги ділків коштували 7000 доларів, які вони ділили між собою в залежності від ролі в оборудках.

Поліцейські задокументували, як наприкінці вересня фігуранти переправляли чотирьох "клієнтів". Одного зловмисника затримали на під’їзді з "пасажирами" до кордону, а другого – вдома.

В ході проведення обшуків вдома у ділків та в місці, де вони переховували "клієнтів", у якості речових доказів слідчі вилучили частину грошей, мобільні телефони з листуваннями щодо оборудок та інші речі, що мають інтерес для слідства, а також автівки, якими користувалися затримані.

"Зібравши достатню кількість доказів, ми повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, а саме у сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Згідно з чинним законодавством, чоловікам загрожує до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту. В ході слідства ми встановлюватимемо повне коло осіб, причетних до злочинної схеми, а також громадян, котрі вже встигли скористатися їхніми послугами", - повідомила начальниця слідчого відділення територіального підрозділу поліції Валентина Істоміна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...