• Головна
  • На Одещині повернули в державну власність земельну ділянку вартістю понад 65 мільйонів гривень
18:15, Вчора
Надійне джерело

На Одещині повернули в державну власність земельну ділянку вартістю понад 65 мільйонів гривень

Ілюстративне фото з Google

Ілюстративне фото з Google

Прокуратура повернула у державну власність землі площею 1,4612 га в акваторії порту "Південний". Їх вартість становить понад 65 мільйонів гривень.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Правоохоронці встановили, що земельна ділянка, яку Южненська міська рада передала в оренду для будівництва об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, розташована в акваторії Великого Аджалицького лиману, який входить до меж морського порту "Південний".

"Ділянка фактично знаходиться на дні лиману та є невід’ємною частиною водного об'єкта загальнодержавного значення, тому може перебувати виключно у державній власності.

Господарський суд Одеської області погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов в інтересах держави проти Южненської міської ради та ТОВ, якому передано в оренду земельну ділянку. Визнав незаконним та скасував рішення міськради, а земельну ділянку повернув державі.

Апеляційний суд підтвердив це рішення. Прокуратура довела, що ділянка є частиною акваторії морського порту та об’єктом стратегічного значення, якою має розпоряджатися виключно держава в особі Кабінету Міністрів", - зазначили в прокуратурі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...