• Головна
  • В Одесі групу чиновників підозрюють у привласненні 3,7 млн грн з фонду оплати праці медичного закладу, - ФОТО
15:21, Сьогодні
Надійне джерело

В Одесі групу чиновників підозрюють у привласненні 3,7 млн грн з фонду оплати праці медичного закладу, - ФОТО

В Одесі групу чиновників підозрюють у привласненні 3,7 млн грн з фонду оплати праці медичного закладу, - ФОТО

Поліцейські викрили посадовців Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф в махінаціях із зарплатами на суму більш ніж 3,7 мільйонів гривень. Нараховані зарплати відсутнім на роботі працівникам учасники оборудки розділили між собою. Дев’ятьом правопорушникам повідомили про підозру. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Правоохоронці встановили, що до організації оборудки причетні керівники двох підстанцій Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф. Залучені їхні заступники, старші фельдшери, щомісяця табелювали підлеглих працівників як тих, хто був дійсно на роботі, так тих, кого давно звільнили. Ще кілька працівників не виходили на роботу і фактично не виконували свої функціональні обов’язки.

У такий спосіб з листопада 2019 по лютий 2024 учасники махінацій з бюджетними коштами отримали з фонду оплати праці медичного закладу понад 3,7 мільйона гривень. Нараховану заробітну плату та інші платежі ділки розподілили між собою.

Слідчі повідомили дев’ятьом службовим особам про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Йдеться про керівників двох підстанцій, їхніх заступників, трьох фельдшерів та двох лікарів.

Поліцейські клопотатимуть про відсторонення їх від займаних посад. Наразі двох вже звільнено.

Підозрюваним може загрожувати до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...