• Головна
  • Жителя Одещини викрили у браконьєрстві на озері Катлабуг
14:38, Сьогодні

Жителя Одещини викрили у браконьєрстві на озері Катлабуг

Жителя Одещини викрили у браконьєрстві на озері Катлабуг

В ході патрулювання території обслуговування співробітники водної поліції Ізмаїльського районного відділу поліції спільно з Одеським рибоохоронним патрулем викрили на березі озера Катлабуг 63-річного жителя одного з населених пунктів Саф’янівської громади під час розвантаження ним із човна біоресурсів, спійманих сітками.

Про це повідомили у поліції.

Викликана на місця події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції вилучила у правопорушника в якості речових доказів човен, три ліскові сітки довжиною 150 метрів та 69 одиниць риби, серед якої карась, сазан, товстолобик, лящ та судак.

Рибалка пояснив, що знав про заборону вилову біоресурсів лісковими сітками, але все одно використав їх для власної потреби.

За попередніми підрахунками фахівців-екологів, чоловік завдав рибному господарству України збитків приблизно на суму 200 тисяч гривень.

На час проведення досудового розслідування незаконний улов поліцейські передали на зберігання до спеціалізованого підприємства.

«Ми внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 249 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання експертного висновку вирішуватимемо питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Згідно з чинним законодавством, йому загрожує до трьох років обмеження волі. Слідство триває під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури», - зазначила начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

А начальник сектору водної поліції Ізмаїльського районного відділу поліції Володимир Чумаченко наголосив, що правоохоронці й надалі проводитимуть аналогічні рейди на водоймах з метою протидії скоєнню правопорушень та недопущення нещасних випадків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #браконьєр
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...