• Головна
  • Одесит мобілізувався до ЗСУ, щоб зливати ворогу інформацію для ракетних ударів, - ФОТО
10:45, Сьогодні
Надійне джерело

Одесит мобілізувався до ЗСУ, щоб зливати ворогу інформацію для ракетних ударів, - ФОТО

Одесит мобілізувався до ЗСУ, щоб зливати ворогу інформацію для ракетних ударів, - ФОТО

Служба безпеки України затримала "крота" російських спецслужб у ЗСУ, який мобілізувався, щоб коригувати удари ворога по українській армії. Зрадником виявився 30-річний житель Одеси, якого завербували через Телеграм-канали, де він шукав швидкий заробіток. За роботу на ворога йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомила пресслужба відомства. 

Правоохоронці розповіли, що спочатку 30-річний одесит виконав "тестове завдання" ворога, а у серпні 2024 року за вказівкою російського куратора вступив на військову службу до однієї з військових частин ЗСУ. В цей час СБУ документувала кожен крок підривної діяльності зрадника і затримала його "на гарячому", коли він готувався відправити секретні координати ворогу.

Як встановило розслідування, пріоритетними цілями російських спецслужб були навчальні центри та пункти постійної дислокації сил ППО, куди влаштувався їхній "кріт". За наявними даними, вони сподівалися ударити по об’єктах у той час, коли там буде найбільше зосередження українських захисників. Сам зрадник у момент атаки планував сховатися за межами військової частини, щоб у подальшому продовжити коригування вогню.

Під час обшуків у агента виявили мобільний телефон із доказами роботи на ворога. Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...