• Головна
  • В Одеському районі група злочинців вимагала гроші під загрозою розправи: їм загрожує до 12 років неволі
12:20, Сьогодні

В Одеському районі група злочинців вимагала гроші під загрозою розправи: їм загрожує до 12 років неволі

В Одеському районі група злочинців вимагала гроші під загрозою розправи: їм загрожує до 12 років неволі

П’ятеро жителів Одещини і громадянин однієї з країн Закавказзя віком від 20 до 27 років протягом місяця залякували фізичною розправою 22-річного містянина та вимагали в нього 400 тисяч гривень вигаданого боргу.

Про це повідомили у Нацполіції.

Дочекавшись ввечері, коли потерпілий прийшов додому та відчинив двері, троє фігурантів силоміць заштовхали його в квартиру. В оселі зловмисники продовжили чинити на нього психологічний тиск, а потім відібрали 5 тис. грн та 300 доларів, які були в кишенях.

У пошуках грошей правопорушники ще планували обшукати житло, але були затримані на місці злочину правоохоронцями, яким напередодні потерпілий повідомив про вимагачів.

В ході проведення спецоперації поліцейські того ж вечора затримали в процесуальному порядку всіх шістьох фігурантів. З речових доказів у них вилучили кошти, здобуті злочинним шляхом, та інші речі, що мають інтерес для слідства.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили усім правопорушникам про підозру у вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, обмеженням його прав, свобод та законних інтересів, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою», - розповіла слідча відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Христина Скочинська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...