• Головна
  • В Одесі СБУ запобігла вбивству місцевого активіста, яке замовили російські спецслужби
13:32, Сьогодні

В Одесі СБУ запобігла вбивству місцевого активіста, яке замовили російські спецслужби

В Одесі СБУ запобігла вбивству місцевого активіста, яке замовили російські спецслужби

Служба безпеки та Національна поліція за процесуального керівництва обласної прокуратури зірвали зухвалу спецоперацію російської спецслужби в Одесі і врятували життя місцевому голові громадського формування з охорони правопорядку.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Його вбивство замовила російська спецслужба, яка хотіла здійснити «показову» ліквідацію діяча, котрий публічно підтримував мобілізацію. Таким чином ворог хотів посіяти паніку і дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні.

Також встановлено, що після успішного виконання вбивства спецслужби рф планували замовити вбивства інших активістів із публічною проукраїнською позицією.

Утім, українські правоохоронці провели багатоходову операцію та імітували вбивство, щоб знайти і затримати законспірованого ворожого агента.

Ним виявився 43-річний громадянин України, який потрапив у поле зору російських спецслужб у 2017 році, коли працював у службі безпеки одного з російських олігархічних кланів. Після повномасштабного вторгнення звʼязок з ним було поновлено.

В Одесі СБУ запобігла вбивству місцевого активіста, яке замовили російські спецслужби, фото-1

Завданням агента був пошук кілера, який міг здійснити замовне убивство за 80 тис. доларів США.

Щоб запобігти тяжкому злочину і отримати докази на агента співробітники СБУ вивели на нього потенційного «виконавця» убивства. Підставний «кілер» діяв під контролем правоохоронців: придбав пістолет з набоями, «виконав» завдання і відзняв «убите тіло» жертви на камеру телефону.

Після імітації вбивства «кілер» передав своєму замовнику фото- і відеофайли з місця події.

В Одесі СБУ запобігла вбивству місцевого активіста, яке замовили російські спецслужби, фото-2

Водночас правоохоронці затримали російського агента «на гарячому», коли він збирався передати «докази» замовного вбивства куратору з рф.

Під час затримання у публічному місці зловмисник мав при собі бойову гранату Ф-1, застосування якої могло призвести до людських жертв, та мобільний телефон із доказами комунікації з російськими кураторами.

Наразі йому повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

ч. 2 ст. 15, пп. 6, 11 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене на замовлення); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій затриманого за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #СБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...