• Головна
  • Ветеран з Одеси опановує технологію дистанційного управління гаджетами
17:04, Сьогодні

Ветеран з Одеси опановує технологію дистанційного управління гаджетами

Ветеран з Одеси опановує технологію дистанційного управління гаджетами

Захисник Владислав Косюк під час виконання бойових завдань на Херсонському напрямку отримав множинні поранення та втратив обидві руки.

Як повідомили в Одеській міськраді, за рахунок міста, в рамках реалізації Міської цільової програми «Ветеран Одеси», для ветерана призначили фінансування на суму понад 3 млн грн для виготовлення протезів підвищеної функціональності.

Додаткову підтримку одеситу у прискоренні його адаптації надала Громадська організація «Свідомі люди» у співпраці з іноземною компанією. Від них Владислав безкоштовно отримав планшет та доступ до спеціальної програми, що дозволяє управляти комп’ютером завдяки розпізнаванню обличчя.

Керувати девайсом дозволяють прості команди обличчям: блимання очима, рух бровами та губами. Це дає можливість комунікувати з рідними та друзями, читати, дивитись відео, отримати нову професію, а також забезпечити дозвілля іграми.

Наразі Владислав став першим українцем, який отримав доступ до цієї програми на етапі її тестування. Завдяки зворотному зв’язку від нашого ветерана щодо функціонування програми розробники зможуть її покращити.

Після успішного запуску цієї програми скористатися нею зможуть й інші воїни, які постраждали внаслідок війни та втратили руки або можливість ними управляти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...