• Головна
  • На Одещині прикордонника за 10 000$ намагалися втягнути у схему незаконного переправляння чоловіків за кордон
15:00, Сьогодні

На Одещині прикордонника за 10 000$ намагалися втягнути у схему незаконного переправляння чоловіків за кордон

На Одещині прикордонника за 10 000$ намагалися втягнути у схему незаконного переправляння чоловіків за кордон

На Одещині оперативники відділу внутрішньої та власної безпеки по Подільському прикордонному загону ГВВВБ «Південь» затримали чоловіка, який намагався підкупити прикордонника.

Про це повідомили у ДПСУ.

За 10 тисяч доларів США 43-річний місцевий житель планував вирішити питання з охоронцем держрубежу, щоб незаконно переправити до Придністровського регіону Молдови двох чоловіків призовного віку. За винагороду посадова особа Держприкордонслужби мала надати інформацію про місцезнаходження прикордонних нарядів.

Організатор надав прикордоннику завдаток – 2 тисячі доларів США, аби угода відбулась. Однак спроба підкупу виявилась марною.

Охоронець держрубежу одразу ж повідомив співробітників внутрішньої безпеки відомства про пропозицію неправомірної вигоди.

Хабародавця затримали в одному з населених пунктів Роздільнянського району, під час переправлення двох своїх клієнтів на територію суміжної країни. Як з’ясувалося, за цю послугу чоловіки мали б сплатити по 6 тис. доларів США кожний у разі вдалої угоди.

Наразі фігуранту оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у понад 180 тис. гривень.

Відносно чоловіків, які планували незаконно перетнути кордон, складено протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.

Заходи з викриття та затримання фігуранта провадження здійснювалось спільно з представниками УСР в Одеській області ДСР НП України, слідчими СВ Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області за процесуального керівництва Одеської спецпрокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...