• Головна
  • П’ять років позбавлення волі за поширення відео з ТЦК отримав водій-комунальник з Одеси
17:05, Сьогодні
Надійне джерело

П’ять років позбавлення волі за поширення відео з ТЦК отримав водій-комунальник з Одеси

П’ять років позбавлення волі за поширення відео з ТЦК отримав водій-комунальник з Одеси

В Одесі судили водія комунального транспорту за поширення відео в соцмережі, на якому зафіксовано проведення мобілізаційних заходів представниками ТЦК. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, але замість ув’язнення встановили іспитовий строк на один рік.

Про це журналіст 048.ua дізнався з вироку, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з матеріалами справи, які розглянув Малиновський районний суд міста Одеси, водій комунального підприємства «Міські дороги» 17 та 28 травня поточного року свідомо поширив у соціальній мережі TikTok відео, що містили інформацію про місце та час мобілізаційних заходів.

Публікації швидко поширилися в соцмережі, набравши тисячі переглядів, лайків і коментарів. Відповідь від одного з залучених до заходів військових центрів підтвердила, що публікації обвинуваченого дозволяли ідентифікувати місця дислокації військовослужбовців, що створювало потенційну загрозу їхній безпеці, а також могло перешкоджати роботі Збройних сил України в особливий період (частина 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України).

«ОСОБА_4, діючи умисно та маючи умисел на перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій і бажаючи настання шкідливих наслідків у вигляді зниження обороноздатності України в умовах воєнного стану і збройної агресії Російської Федерації проти України, загрози її національній безпеці, знаходячись у невстановленому в ході досудового розслідування місці, здійснюючи адміністрування власного профілю під назвою «ІНФОРМАЦІЯ_2» на відеохостингу «ТікТок» 17.05.2024 за допомогою належного йому мобільного телефону моделі «Apple iPhone 11 Pro Мах»; імеі1 НОМЕР_1 імеі2 НОМЕР_2 з сім картками операторів зв`язку НОМЕР_3 та НОМЕР_4 розмістив та поширив відеозаписи, які він самостійно зняв та на яких відображається факт та місце проведення мобілізаційних заходів співробітниками ІНФОРМАЦІЯ_3. Зазначену публікацію переглянула значна кількість осіб, які відреагували лайками НОМЕР_5, прокоментували - 557, зберегли - 541.

Крім того, 28.05.2024, продовжуючи свою злочинну діяльність та маючи умисел на перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій і бажаючи настання шкідливих наслідків у вигляді зниження обороноздатності України в умовах воєнного стану і збройної агресії Російської Федерації проти України, загрози її національній безпеці, знаходячись у невстановленому в ході досудового розслідування місці, при невстановлених слідством обставинах, ОСОБА_6, здійснюючи адміністрування власного профілю під назвою «ІНФОРМАЦІЯ_2» на відеохостингу «ТікТок», за допомогою належного йому мобільного телефону «Apple iPhone 11 Pro Мах» розмістив та поширив відеозаписи, на яких відображається факт та місце проведення мобілізаційних заходів співробітниками ІНФОРМАЦІЯ_3. Зазначену публікацію переглянула значна кількість осіб які відреагували лайками НОМЕР_6, прокоментували - 54, зберегли - 19», - йдеться в матеріалах справи.

Позиція обвинуваченого та рішення суду

Під час досудового слідства чоловік повністю визнав свою провину та погодився на укладення угоди про визнання винуватості із прокурором Одеської обласної прокуратури. Суд врахував щире каяття обвинуваченого і його активне сприяння розкриттю злочину, що стало підставою для пом’якшення покарання. За результатами розгляду справи суд призначив «блогеру» п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік.

Згідно з рішенням суду, чоловік зобов’язаний виконувати низку умов протягом випробувального терміну, зокрема регулярно з’являтися до уповноваженого органу пробації, повідомляти про зміну місця проживання та утримуватися від виїзду за кордон без дозволу. Додатково суд ухвалив спеціальну конфіскацію смартфону Apple iPhone 11 Pro Max, за допомогою якого обвинувачений публікував відео в соцмережі.

Примітка

Суд наголосив на тому, що розголошення інформації про мобілізаційні заходи є особливо небезпечним у воєнний час, оскільки такі дані можуть бути використані ворогом для зниження обороноздатності України та перешкоджання діяльності Збройних сил.

Військові і правоохоронні органи закликають громадян відповідально ставитися до інформації, яку вони поширюють у соцмережах, зокрема під час воєнного стану, коли державна безпека та захист громадян залежать від збереження конфіденційної інформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...