М’ясо птиці, овочі та екзотичні фрукти: які ціни на Київському ринку в Одесі
Журналісти 048.ua продовжують відвідувати базари в Одесі та з’ясовувати вартість найпоширеніших товарів.
На черзі перегляд Київського ринку. Ми вирішили поділитися з містянами цінами на такі продукти, як м’ясо птиці, риба, деякі овочі, звичайні та екзотичні фрукти.
Попри те, що цей тиждень в Одесі видався хмарним, холодним, а в деякі дні йшов помірний дощ, на жвавість ринку це не впливає. Тут, як завжди, чимала кількість людей, гучні розмови та довгі черги до торговців.
Розпочнемо з овочів. Отож, картопля цього тижня на ринку за такими цінами: сорт Рів’єра – по 16 та 22 грн, Невська – 22 грн, Королева Анна – 22 грн, Лимонка та Ред Леді – по 30 грн.
Моркву продають за 25 грн/кг, пекінська капуста коштує 40 грн, молода капуста – 75 грн, звичайна – 25 грн, а червона солодка – 60 грн. Цибуля середнього розміру коштує 25 грн, селера – 50 грн.
Огірки можна придбати за 120-180 грн, ціни на помідори різні: від 60-75-80 грн, до 100-120 грн. Солодкий перець коштує 170 грн, гострий - 160 грн.
Ціни на яблука відрізняються залежно від сорту: Розела – 30 грн, Муцу - 30-35 грн, Чемпіон – 30 грн, Голден - 35 грн, Фуджи – 35 грн, Пінова – 40 грн. Груші коштують 75 грн/кг.
Апельсини на ринку продають за 70-100-150 грн, мандарини – за 85-180 грн, ананаси – за 80 грн, банани – 100-190 грн, гранат – 170 грн. Авокадо можна придбати за 50, 70 чи 85 грн за 1 шт.
Також на Київському ринку можна знайти “Dragon fruit”, тут він коштує 250 – 300 грн за 1 шт. Манго продають за 300 грн/шт, ківі – 120 грн/кг, імбир – 250 грн, а стигла велика черешня коштує 1500 грн за лоток.
Яйця на ринку можна знайти всього в декількох місцях. Ціна на них варіюється від 38-45 до 50-55 грн за десяток, перепелині продають за 50 грн.
На відкритих вуличних прилавках продають копчену рибу: оселедець коштує 185 грн/кг, салака – 150 грн, скумбрія – 300 грн, ставрида – 240 грн, матіас – 180 грн, мойва – 200 грн, хамса – 130 грн.
Філе індички на ринку коштує 230 грн за кг, філе качки – 450 грн, філе курки – 155 грн. Печінку качки можна придбати за 150 грн. Куряче стегно вартує 130 грн, стегно індика – 205 грн.
Куряча гомілка та крила – по 89 грн, четвертина курки – 115 грн, а ціле маленьке курча – 120 грн. Домашній фарш (стегно+філе) коштує 155 грн.