• Головна
  • Мешканець Одеської області зберігав вибухові «трофеї» з Донечинни у себе вдома
11:01, 27 червня

Мешканець Одеської області зберігав вибухові «трофеї» з Донечинни у себе вдома

Мешканець Одеської області зберігав вибухові «трофеї» з Донечинни у себе вдома

Небезпечні предмети чоловік привіз із Донеччини та зберігав за місцем мешкання, наражаючи на небезпеку не лише себе, а й оточення. Тепер правопорушнику загрожує щонайменше три роки позбавлення волі.

Про це повідомили в ГУНП Одещини.

Працівники кримінальної поліції отримали оперативну інформацію про те, що 44-річний житель Шабівської територіальної громади незаконно зберігає вдома вогнепальну зброю та бойові припаси.

Співробітники районного відділу поліції спільно зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби обласної поліції провели за місцем мешкання чоловіка санкціонований обшук, в ході якого в літній кухні та гаражі виявили шість корпусів ручних осколкових гранат різної модифікації з запалами і без, окремо шість запалів, автомат Калашникова, пластичну речовину загальною вагою більш ніж три кілограми, 235 набоїв калібру 5,45 міліметра.

Їх скерували на експертизу. За попереднім висновком вибухотехніків, вилучені предмети є вогнепальною зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами.

Як пояснив фігурант, увесь арсенал він минулого року привіз із Донеччини.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури ми повідомили чоловіку про підозру у придбанні, носінні, зберіганні, вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. За результатами експертних досліджень буде вирішуватись питання про остаточну кваліфікацію дій правопорушника. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство триває», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...