• Головна
  • Житель Одещини постане перед судом за вчинення систематичного домашнього насильства
14:45, 5 липня
Надійне джерело

Житель Одещини постане перед судом за вчинення систематичного домашнього насильства

Житель Одещини постане перед судом за вчинення систематичного домашнього насильства

Поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Ізмаїла за вчинення систематичного домашнього насильства щодо матері. Чоловік у нетверезому стані здійснював психологічне та фізичне насильство над жінкою. За скоєне кривднику загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Поліцейські встановили, що 36-річний ізмаїльчанин, звільнившись на початку березня з роботи, почав зловживати алкогольними напоями і влаштовувати своїй матері скандали. Спочатку він ображав та принижував її, звинувачував у своєму невдалому житті.

Потерпіла неодноразово сповіщала про агресивну поведінку сина в поліцію, після чого його поставили на профілактичний облік за категорією «кривдник» та складали відносно нього протоколи за частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А суд за матеріалами поліцейських призначав правопорушнику покарання у вигляді штрафів.

Втім, це не вплинуло на чоловіка – він продовжив ображати та принижувати матір, а під час останнього конфлікту навіть вдарив її.

Потерпіла знову звернулася по допомогу до поліції, і слідчі, на підставі вчинення систематичного домашнього насильства з боку чоловіка, розпочали відносно нього провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

«Провівши досудове розслідування та зібравши достатньо доказів, ми під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного та фізичного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. За це правопорушення чоловіку загрожує покарання у вигляді громадських робіт строком від 150 до 240 годин або пробаційного нагляду на строк до п'яти років, або обмеження волі на той самий строк, або позбавлення волі на строк до двох років. Обвинувальний акт скерувано до суду», - розповів начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...