• Головна
  • Поцупив банківську та мобільну картку знайомого і “розбагатів” на понад 105 тисяч гривень
13:39, 11 липня

Поцупив банківську та мобільну картку знайомого і “розбагатів” на понад 105 тисяч гривень

Поцупив банківську та мобільну картку знайомого і “розбагатів” на понад 105 тисяч гривень

За злочинні оборудки з офіційним документом, банківською системою та грошима, правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про цю подію розповіли у поліції.

Злочин стався у травні поточного року. Відпрацьовуючи звернення потерпілого, поліцейські встановили, що коли він перебував у гостях 23-річного знайомого, де розпивав з ним алкогольні напої і заснув, власник оселі скористався нагодою і викрав в нього банківську та телефонну картки.

Надалі, щоб мати доступ до грошей, наявних на рахунку потерпілого, зловмисник встановив у свій телефон привласнену сім-картку, скачав мобільний банківський додаток і в ньому відновив пароль до привласненої банківської картки. А після цього почав витрачати чужі гроші на свої потреби, а також перераховувати друзям.

У такий спосіб правопорушник завдав потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму 105 тисяч та 276 гривень.

Зібравши докази протиправних дій фігуранта, слідчі повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, ч. 1 ст. 357 ККУ – у викраденні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів, ч. 1 ст. 361 ККУ – у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних (автоматизованих), інформаційно-комунікаційних систем та ч. 1 ст. 209 ККУ – у набутті, володінні, використанні, розпорядженні майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, у тому числі здійсненні фінансової операції, вчиненій особою, яка знала, що таке майно одержано злочинним шляхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...