• Головна
  • Які амінокислоти необхідні для веганів і вегетаріанців
Новини компаній
17:00, 12 липня

Які амінокислоти необхідні для веганів і вегетаріанців

Новини компаній

Амінокислоти – органічні сполуки, які є будівельними блоками білків. Вони відіграють ключову роль у різних біологічних процесах. У цьому матеріалі розповімо, для чого потрібні ці сполуки, які бувають їхні різновиди, а також де амінокислоти для вегетаріанців купити.

Які амінокислоти необхідні для веганів і вегетаріанців, фото-1

Амінокислоти: функціонал і види

Амінокислоти позитивно впливають на:

  • Процеси метаболізму й енергетичний обмін. Амінокислоти беруть участь у біохімічних реакціях, які забезпечують вироблення й використання енергії.
  • Стан нервової системи. Ці органічні сполуки регулюють процеси розумової діяльності, настрій і сон.
  • Формування м'язів, зв'язок і сухожиль. Без достатньої кількості амінокислот неможливе активне нарощування м'язової маси.
  • Здоров'я волосся та шкіри. Потрібні для підтримання їхнього відмінного стану.

Амінокислоти можна розділити на дві основні категорії: незамінні та замінні. Замінні синтезуються в організмі, на відміну від незамінних амінокислот, які мають надходити з їжею.

Амінокислоти для веганів і вегетаріанців

У разі обмежень, пов'язаних із їжею тваринного походження, вегани та вегетаріанці часто не споживають достатньо білка. Це підвищує ризик виникнення дефіциту окремих поживних речовин. Їх нестача може призвести до серйозних наслідків для здоров'я. Брак незамінних амінокислот може спричинити слабкість, втому та зниження імунітету, що збільшує ризик інфекційних захворювань. Відсутність необхідних амінокислот може також уповільнити ріст і відновлення м'язів, погіршити стан шкіри та волосся тощо. У довгостроковій перспективі дефіцит амінокислот може призвести до проблем із нервовою системою, зокрема до погіршення когнітивних функцій і настрою.

Щоб заповнювати нестачу, вегани й вегетаріанці можуть вживати комплекси амінокислот у порошку. Наприклад, чудовим варіантом буде BCAA для веганів. Це комплекс амінокислот, як-от лейцин (сприяє синтезу білка), ізолейцин (важливий для утворення гемоглобіну й вироблення еритроцитів) і валін (підтримує нормальний рівень серотоніну), які не синтезуються організмом самостійно.

До слова, необхідні перераховані вище амінокислоти також для спортсменів. BCAA можуть допомогти запобігти руйнуванню м'язів, особливо під час інтенсивних тренувань або в умовах дефіциту калорій. Вони сприяють швидшому відновленню після інтенсивних фізичних вправ або травми.

Де купити BCAA високої якості

Компанія Feel Power пропонує якісні BCAA комплекси амінокислот. До того ж на сайті можна придбати й інші харчові домішки рослинного походження: вітаміни, різні амінокислоти (L-карнітин, L-глутамін та інші), мінерали, горіхові пасти, суміші, снеки, креатини, протеїнові батончики, сиропи, шейкери тощо. Доставлення товарів здійснюється по всій Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Амінокислоти #функціонал і види амінокислот #BCAA для веганів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...