• Головна
  • Двоє мешканців Одеського району понесуть кримінальну відповідальність за викрадення автівки та мопеда
15:21, 31 липня

Двоє мешканців Одеського району понесуть кримінальну відповідальність за викрадення автівки та мопеда

Двоє мешканців Одеського району понесуть кримінальну відповідальність за викрадення автівки та мопеда

Один чоловік привласнив автомобіль свого роботодавця, а другий – мопед знайомої. Зловмисникам слідчі повідомили про підозру. Матеріали відносно одного з них вже скеровані до суду.

Про це повідомили у поліції.

Перша подія мала місце в одному з сіл Фонтанської територіальної громади. Поліцейські встановили, що 49-річний місцевий житель від охоронної фірми, в якій працював, отримав у користування службовий автомобіль «Chevrolet Cruze», середня ринкова вартість якого складає 360 тис. грн. А коли фірма на деякий час припинила свою діяльність, чоловік вирішив автомобіль продати.

На одній із популярних платформ оголошень він виставив автівку на продаж, видаючи за власну. Зловмисник зазначив, що продаж терміновий, і вказав привабливу ціну – 1000 доларів. Заманливою пропозицією зацікавився житель Одеси, який і придбав авто.

Та поки правопорушник проводив оборудку, власник виявив в інтернеті оголошення про продаж свого автомобіля і відразу звернувся в поліцію. Оперативники відділення поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 2 розшукали зловмисника та збуту ним іномарку. Транспортний засіб поліцейські вилучили з гаража покупця і на час слідчих дій помістили на арештмайданчик.

Друга подія сталася у місті Біляївка. Поліцейські встановили, що 34-річний містянин ввечері прийшов до своєї знайомої допомогти по господарству. А коли жінка пішла відпочивати, взяв ключі від її мопеда, який стояв на подвірʼї домоволодіння, сів за кермо та поїхав кататись.

Вранці потерпіла виявила відсутність двоколісника і повідомила в поліцію. Сума завданого їй матеріального збитку склала трохи більше 22 тис. грн. Оперативники Одеського районного управління поліції № 2 розшукали правопорушника та вилучили транспортний засіб, який знаходився у нього на подвір’ї. Після проведення всіх необхідних слідчих дій мопед повернули власниці.

Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили першому фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України: у незаконному заволодінні транспортним засобом, вартість якого становить від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а другому – за ч. 1 ст. 289 ККУ: у незаконному заволодінні транспортним засобом.

Зазначимо, що ч. 1 ст. 289 ККУ передбачає покарання обмеженням волі на строк від трьох до пʼяти років або позбавленням волі на той самий строк, а ч. 2 ст. 289 ККУ – позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Розслідування провадження щодо чоловіка, який привласнив автівку, ще триває. Слідство щодо чоловіка, який угнав мопед, вже завершено і матеріали скеровано до суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...