• Головна
  • Покинув травмованого хлопця і поїхав: В Одесі двох водіїв, що збили на смерть пішоходів, помістили під варту
18:07, 31 липня

Покинув травмованого хлопця і поїхав: В Одесі двох водіїв, що збили на смерть пішоходів, помістили під варту

Покинув травмованого хлопця і поїхав: В Одесі двох водіїв, що збили на смерть пішоходів, помістили під варту

Дві події трапилися в різний час та день, проте в обох випадках загинули люди.

Про це повідомляють у ГУНП Одещини.

Перша автопригода сталася 26 липня близько 23-ї години в селі Майорське Роздільнянського району. Поліцейські встановили, що 34-річний житель одного із сусідніх сіл у нетверезому стані сів за кермо «BMW», не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху, де здійснив наїзд на 20-річного місцевого жителя, що йшов по дорозі в попутному напрямку. Водій покинув травмованого хлопця і поїхав. Поліцію і медиків викликав на місце події очевидець.

Лікарі, які прибули за викликом, констатували смерть потерпілого, а поліцейські впродовж кількох годин розшукали правопорушника. На території його домоволодіння виявили легковик з механічними пошкодженнями та біологічними слідами.

Перевірка керманича на стан сп’яніння показала в його організмі 1.14 проміле алкоголю, що майже у шість разів перевищує допустиму норму.

Друга автопригода сталася 27 липня близько 23-ї години в Одесі на вулиці Генерала Петрова. Місцевий 24-річний чоловік, рухаючись на легковому автомобілі «KIA», здійснив наїзд на 14-річних хлопця та його подругу, коли вони перетинали дорогу.

На жаль, від отриманих травм юнак помер до приїзду «швидкої». Дівчину доставили до лікарні, де їй діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забійні рани та садна.

Перевірка керманича на стан сп’яніння показала, що він був тверезий.

Зібравши достатньо доказів, слідчі відділу з розслідування дорожньо-транспортних пригод слідчого управління ГУНП в Одеській області повідомили обом водіям про підозру. Керманичу «BMW» – за ч. 3 ст. 286-1 та ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України, якими кваліфікується порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо вони заподіяли смерть потерпілому, та залишення у небезпеці.

Керманичу «KIA» – за ч. 2 ст. 286 ККУ, якою кваліфікуються порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження.

За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. В рамках розпочатих проваджень призначено низку судових експертиз. Слідство триває.

Слід зазначити, що санкція ч. 3 ст. 286-1 ККУ передбачає покарання позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років, ч. 1 ст. 135 ККУ –обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк, а ч. 2 ст. 286 ККУ – позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...