• Головна
  • Спільники з Одеської та Кіровоградської областей організували збут наркотиків та психотропів по всій Україні
12:06, 1 серпня

Спільники з Одеської та Кіровоградської областей організували збут наркотиків та психотропів по всій Україні

Спільники з Одеської та Кіровоградської областей організували збут наркотиків та психотропів по всій Україні

Організувала наркобізнес 29-річна жінка, долучивши до нього знайомих віком від 19-ти до 39-ти років. Використовуючи інтернет та один із популярних месенджерів, спільники з території двох областей, Одеської та Кіровоградської, здійснювали збут найрізноманітніших наркотичних засобів та психотропних речовин, розсилаючи їх покупцям по всій Україні та роблячи закладки в населених пунктах, в яких проживали.

Про це повідомили у поліції.

В ході проведення негласних слідчо-розшукових дій поліцейські задокументували оборудки з наркотичним засобом канабісом та психотропними речовинами амфетаміном, LSD і Alfa-PVP. Було відібрано їх зразки та направлено на експертизу для встановлення вмісту кількості наркотичних засобів та психотропних речовин.

Доходи, які угруповання отримувало щомісяця, сягали 1,5 млн грн.

Спільно з працівниками Державної прикордонної служби України, за силової підтримки спецпідрозділів БПОП та КОРД поліції Одещини та Кіровоградщини, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури, правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків на об’єктах нерухомості, якими фігуранти користувались на території двох областей.

Вилучено майже чотири кілограми різних видів наркотиків та психотропів, загальна вартість яких, за цінами «чорного ринку», складає понад два мільйони гривень. Серед них, зокрема, Alfa-PVP, амфетамін, LSD, екстазі, МDMA, канабіс, кокаїн на інші. Усі речовини скеровані на експертні дослідження для підтвердження їх належності до наркотичних або психотропних та встановлення точної ваги. Також вилучено електронні ваги, вакууматор, пакувальний матеріал, банківські картки, 9000 доларів, 27000 гривень, мобільні телефони та інші речові докази протиправної діяльності фігурантів.

Організаторку угруповання та чотирьох її спільників затримано в процесуальному порядку. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та пересиланні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинених за попередньою змовою групою осіб, зокрема повторно. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Правопорушникам загрожує покарання позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Спільники з Одеської та Кіровоградської областей організували збут наркотиків та психотропів по всій Україні, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...