• Головна
  • Нова модульна амбулаторія в Одеській області: на відкриття приїхав представник ВООЗ, доктор Ганс Клюге
15:01, 10 вересня

Нова модульна амбулаторія в Одеській області: на відкриття приїхав представник ВООЗ, доктор Ганс Клюге

Нова модульна амбулаторія в Одеській області: на відкриття приїхав представник ВООЗ, доктор Ганс Клюге

У рамках свого візиту в Україну директор Європейського регіонального бюро ВООЗ найперше завітав у село Чогодарівка в Одеській області, де разом з доктором Ярно Хабіхтом, представником ВООЗ та головою Представництва ВООЗ в Україні, відкрив нову модульну амбулаторію первинної медичної допомоги.

Про це повідомили в Одеській ОВА.

Тут надаватимуть необхідні медичні послуги для понад 1800 пацієнтів, включаючи дітей.

Модульна клініка є автономною: підключена до систем водопостачання і водовідведення та забезпечена альтернативними джерелами живлення. Завдяки оснащенню амбулаторії генератором, заклад може працювати безперебійно взимку та за умов відключень електроенергії.

Амбулаторія є частиною більшої ініціативи ВООЗ із надання первинної медичної допомоги громадам на лінії фронту в Україні, де війна суттєво вплинула на систему охорони здоров’я. 

За даними ВООЗ, 40 % атак на систему охорони здоров’я в Україні — це атаки на заклади первинної медичної допомоги. Ці модульні амбулаторії, побудовані з модульних блоків, забезпечують швидке та довготривале рішення, адже їх встановлення займає лише 10-14 днів, а ефективно вони можуть функціонувати понад 10 років.

«Ці модульні амбулаторії збираються та можуть бути швидко інстальовані в умовах надзвичайних ситуацій. Наше останнє дослідження потреб у сфері охорони здоров’я в Україні показало, що приблизно 1 із 10 домогосподарств наразі не мають доступу до амбулаторій первинної медичної допомоги. Ми сподіваємося, що такі установи зможуть заповнити цю критичну прогалину в наданні допомоги. Я особливо хочу відзначити відданість медичних працівників, які продовжують служити своїм громадам у таких складних умовах», — зазначив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ганс Клюге на церемонії відкриття амбулаторії.

Модульна амбулаторія в Чогодарівці є однією з 17 подібних амбулаторій, які наразі працюють за підтримки ВООЗ у Харківській, Херсонській, Миколаївській, Чернігівській, Одеській та Сумській областях. Ці заклади забезпечують безперервність надання медичної допомоги завдяки роботі місцевих медичних працівників.

Нова модульна амбулаторія в Одеській області: на відкриття приїхав представник ВООЗ, доктор Ганс Клюге, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #модульна амбулаторія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...