• Головна
  • Суд розгляне справу водія легковика, який на Одещині збив 79 - річного мопедиста
13:53, 17 вересня

Суд розгляне справу водія легковика, який на Одещині збив 79 - річного мопедиста

Суд розгляне справу водія легковика, який на Одещині збив 79 - річного мопедиста

16 квітня на вулиці Софіївській у селищі Любашівка зіштовхнулись автомобіль «ВАЗ» під керуванням 44-річного місцевого мешканця та мопед «Дельта», на якому рухався 79-річний одесит. В ході слідства поліцейські встановили, що водій легковика, при розвороті, був неуважним, і не врахував дорожню обстановку, допустивши зіткнення з двоколісником, що рухався на зустріч.

Про це повідомили у ГУНП Одещини.

Внаслідок автопригоди мопедист отримав переломи плечової та променевої кісток. Перевірка обох водіїв на стан сп’яніння показала, що вони були тверезі.

За висновком судової автотехнічної експертизи, водій легковика мав технічну можливість не допустити ДТП, у якій постраждав пенсіонер. А згідно з висновком судово-медичної експертизи, травми останнього відносяться до тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

На підставі зібраних доказів слідчі під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України і карається штрафом до 85 тисяч гривень або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Обвинувальний акт скерований до суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#дтп #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...