• Головна
  • Незаконний транзит через кордон: в Одесі затримали організаторів переправлення чоловіків за 8 тисяч доларів
12:35, 11 вересня

Незаконний транзит через кордон: в Одесі затримали організаторів переправлення чоловіків за 8 тисяч доларів

Незаконний транзит через кордон: в Одесі затримали організаторів переправлення чоловіків за 8 тисяч доларів

Організатори "мандрівки" з Одеси та Ізмаїла обіцяли п’ятьом військовозобов’язаним чоловікам допомогти потрапити у Придністров’я в обхід пунктів пропуску. Нині фігурантам повідомлено про підозру і за скоєне їм загрожує позбавлення волі.

Про це повідомили у поліції.

Слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області встановили, що 42-річний одесит організував схему незаконного переправлення чоловіків з України за кордон, залучивши до справи водія - 54-річного знайомого з Ізмаїла.

Зловмисники підшукали п’ятьох «клієнтів» і сказали чекати повідомлення про день та час незаконного відправлення до кордону з Придністров’ям, аби покинути Україну в обхід пунктів пропуску. Підготовка до втечі, трансфер та поради коштували 8000 доларів. Крім цього, зловмисники обіцяли зв’язати чоловіків з особою за кордоном, яка за 1000 доларів допомогла б з оформленням документів про легальний в’їзд.

Поліцейські з’ясували час та місце зустрічі зловмисників з «клієнтами» та провели заходи для їх затримання. Організатора затримали в Одесі, а його пособника – в одному з сіл Одещини, коли він приїхав по пасажирів.

Слідчі вилучили у фігурантів транспортні засоби, мобільні телефони та гроші.

«На підставі зібраних доказів ми повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, а також сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, вчинені щодо кількох осіб, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб. Фігурантам загрожує до дев'яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою», - розповіла слідча у справі Алла Яровенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...