• Головна
  • Психологічна допомога під час кризи: чому важливо не зволікати з дзвінком на гарячу лінію
Новини компаній
15:00, 12 вересня

Психологічна допомога під час кризи: чому важливо не зволікати з дзвінком на гарячу лінію

Новини компаній

Наш організм і психіка – це не безмежні ресурси. Вони мають свої ліміти, які особливо відчуваються під час кризових подій. Війна виснажує, змушуючи жити в постійній напрузі. Боротьба за виживання, перманентне відчуття страху, невизначеності, ізоляція, інформаційний хаос, відсутність стабільності та безліч інших щоденних випробувань, підривають нашу здатність протистояти стресу.

У таких критичних обставинах важливо знайти способи підтримувати себе: забезпечити достатній відпочинок, практикувати техніки зняття напруги та шукати допомогу серед близьких або фахівців. Визнання власних меж і розуміння необхідності відновлення – це перший крок до внутрішньої рівноваги.

Психологічна допомога під час кризи: чому важливо не зволікати з дзвінком на гарячу лінію, фото-1

Часто ми соромимося або боїмося звертатися по допомогу, вважаючи, що можемо впоратися самостійно. Однак, є стани, які з часом не минають, а навпаки, тільки погіршуються. Тривожність, постійна втома, зниження активності, дратівливість, безсоння, втрата апетиту та інші симптоми можуть свідчити про те, що ваш організм більше не справляється зі стресом. В таких випадках спеціалісти можуть допомогти ідентифікувати проблему та надати корисні поради для її вирішення. Це не лише полегшує емоційне навантаження, але й допомагає запобігти серйознішим проблемам у майбутньому.

Один зі способів у боротьбі з цими виснажливими станами – звернення на гарячу лінію. ГО «Дівчата» пропонують комплексну соціально-психологічну допомогу українцям, спрямовану на дітей і дорослих.

Психологічна допомога під час кризи: чому важливо не зволікати з дзвінком на гарячу лінію, фото-2

Для того, аби отримати консультацію, достатньо вибрати один з доступних способів:

  • Подзвонити за номером телефона 0800 600 044,
  • Скористатися чат-ботом на сайті.

Кожна консультація триває 40 хвилин. За потреби можна звернутися повторно.

Спеціалісти допоможуть краще зрозуміти та прийняти свої почуття, знайти здорові способи впоратися зі стресом і негативними переживаннями, що, зрештою, дозволить подолати непростий період. Це сприятиме поліпшенню якості життя, відновленню соціальних зв’язків та поверненню до звичного ритму життя.

Психологічна допомога під час кризи: чому важливо не зволікати з дзвінком на гарячу лінію, фото-3

Не варто думати, що ваші проблеми незначні або не варті уваги. Кожен запит – важливий і заслуговує на підтримку.

«До нас звертаються з дуже різними питаннями: від психоемоційного стану після обстрілів до особистісних криз. Багато звернень надходить від матерів щодо налагодження дитячо-батьківських стосунків, а також від підлітків, які шукають підтримки у своїх переживаннях. На гарячій лінії ми надаємо вправи та інструменти для покращення психоемоційного стану «тут і зараз». Кожна людина, що звертається до нас, має унікальний досвід та потреби, тому ми надаємо персоналізовану допомогу», – зауважує Аліна Касілова, кураторка напрямку психологічної допомоги.

Психологічна допомога під час кризи: чому важливо не зволікати з дзвінком на гарячу лінію, фото-4

Про організацію

ГО «Дівчата» – неприбуткова організація, яка понад 5 років реалізує комплексні та масштабні проєкти, спрямовані на підтримку та розширення прав і можливостей дівчат та жінок в Україні. Команда надає психологічну підтримку, юридичні консультації та гуманітарну допомогу.

Психологічна допомога під час кризи: чому важливо не зволікати з дзвінком на гарячу лінію, фото-5

Ключові напрями діяльності включають профілактику насильства через освітні програми для дітей і молоді, просування сексуальної освіти та всебічне підвищення суспільної обізнаності.

Робота гарячої лінії можлива завдяки проєкту «Надзвичайна допомога населенню, громадам та установам, що постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується ГО «Дівчата» спільно з Help – Hilfe zur Selbsthilfe за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#гаряча лінія психологічна допомога #консультація психолога онлайн #гаряча лінія психолог
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...