• Головна
  • Продавав боєприпаси й займався шахрайством: жителю Одещини загрожує до семи років позбавлення волі, - ФОТО
12:55, 13 вересня
Надійне джерело

Продавав боєприпаси й займався шахрайством: жителю Одещини загрожує до семи років позбавлення волі, - ФОТО

Продавав боєприпаси й займався шахрайством: жителю Одещини загрожує до семи років позбавлення волі, - ФОТО

Поліцейські завершили розслідування справи відносно жителя Балти щодо незаконного поводження з боєприпасами та шахрайства з телефоном. За скоєне правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Правоохоронці розповіли, що наприкінці лютого поліцейські затримали 44-річного жителя Балти одразу після того, як він у власному гаражі продав співмістянину за дві тисячі гривень корпус ручної наступальної гранати та ударно-дистанційний запал. Спеціалісти вилучили їх разом із сотнею набоїв калібру 7,62 мм до бойової нарізної вогнепальної зброї, які виявили під час обшуку. Патрони чоловік також зберігав для продажу. 

Продавав боєприпаси й займався шахрайством: жителю Одещини загрожує до семи років позбавлення волі, - ФОТО, фото-1

"Усі вибухонебезпечні предмети поліцейські скерували на дослідження, згідно з висновками якого, вони є бойовими припасами, виготовленими промисловим способом та придатними до вибуху і стрільби.

На час досудового розслідування, яке проводилось під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури, за клопотанням слідчих суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

А в ході слідства поліцейські встановили причетність чоловіка ще й до вчинення шахрайства. З’ясувалося, що на початку лютого біля одного з торговельних закладів Балти він попросив у 23-річного жителя одного з сіл Балтської громади мобільний телефон нібито для здійснення дзвінка. А отримавши гаджет, зробив вигляд, що розмовляє, скористався довірливістю та неуважністю молодого чоловіка й непомітно пішов з його майном геть. У подальшому мобільний телефон поліцейські вилучили в якості речового доказу.

На момент вчинення тих злочинів правопорушник мав непогашену судимість за крадіжку, скоєну у Вінницькій області. Відтак, слідчі висунули чоловіку обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно, а також носінні, зберіганні, придбанні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 190 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України скеровано до суду. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років", - розповіли в поліції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...