• Головна
  • Жителя Одещини судили за торгівлю боєприпасами
12:54, Сьогодні
Надійне джерело

Жителя Одещини судили за торгівлю боєприпасами

Жителя Одещини судили за торгівлю боєприпасами

На Одещині засудили жителя Ізмаїла за незаконне поводження з бойовими припасами. Чоловік збув три гранати. За рішенням суду він проведе в місцях позбавлення волі п’ять років.

Про це розповіли в поліції. 

Правоохоронці встановили, що 42-річний ізмаїлець вдома зберігав три ручні осколкові гранати і підшукував на них покупців. Поліцейські задокументували продаж чоловіком "товару" в одному з сіл Болградського району за 2000 гривень, після чого одразу затримали його, а суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В якості речових доказів поліцейські вилучили з незаконного обігу корпуси гранат та запали до них, які скерували на експертизу, а також кошти, отримані від продажу боєприпасів.

Експерти підтвердили, що вилучені предмети належить до бойових припасів. Вони є конструктивно сумісними та в сукупності утворюють ручні осколкові гранати РГД-5 та Ф-1, придатні до вибуху.

На підставі зібраних доказів слідчі висунули фігуранту обвинувачення у носінні, зберіганні, придбанні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

"Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України скерували до суду. Дослідивши надані поліцейськими докази та врахувавши, що у лютому минулого року чоловік був засуджений за крадіжку до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком три роки, суд призначив йому покарання у вигляді п`яти років позбавлення волі.

Також суд вирішив долю речових доказів, постановивши гроші перерахувати на рахунок спеціального фонду Державного бюджету України, а боєприпаси знищити", - йдеться у повідомленні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...