
Велика брехня про хліб, у яку вірять люди: розкриваємо правду від «Одеського короваю»

Хліб – це не просто продукт, а символ затишку й традицій, а що найголовніше, це джерело вітамінів групи В та багатьох інших мінералів та корисних речовин. Саме тому важливо, щоб він був якісним, корисним і смачним. «Одеський коровай» – провідний виробник хлібобулочних виробів в Одесі та області, що багато років забезпечує споживачів свіжою та якісною випічкою.
Продукція виготовляється на чотирьох сучасних хлібозаводах, які працюють цілодобово, дотримуючись високих стандартів. Попри складні умови, компанія інвестує у модернізацію, закуповуючи обладнання провідних європейських виробників, що дозволяє розширювати асортимент.
Серед останніх новинок – круасани з фісташковою начинкою, слойка з вишнево-шоколадною начинкою, пшеничні на пшенично-житні батони та хліба масою 350 г, вироблені за класичною рецептурою, з використанням натуральних заквасок без штучних домішок.
Спростовуємо міфи про промисловий хліб
Часто можна почути міфи про те, що хліб, виготовлений у промислових масштабах гірший, ніж той, що випікається у маленьких пекарнях. Нібито підприємства додають шкідливі домішки, готують із залишків старого хліба, тощо.
Ці твердження не мають жодного об’єктивного обґрунтування. Навпаки, виробництво хліба на заводах, це високотехнологічний процес, що відповідає всім стандартам безпеки та якості.
Для виготовлення своєї продукції компанія «Одеський коровай» використовує натуральні закваски та заварки. На відміну від деяких приватних пекарень, де використовуються готові сухі суміші, «Одеський коровай» застосовує класичні технології тривалого бродіння тіста, що дозволяє отримати правильну текстуру, смак і аромат виробів. Наприклад, хліб «Обідній», «Одеський», «Дарниця» батони «Нарізний», «Південний», «Варшавський» виготовляються саме за такою технологією.
Дехто вважає, що дріжджі роблять хліб шкідливим, проте це не відповідає дійсності. Будь-яка дріжджова клітина гине при температурі до 60°C, а випікання хліба відбувається при досягненні у м’якушці не менше 97°C, тому у готовому продукті дріжджів не залишається.
«Можна взяти будь-яку булку хліба і здати на аналіз. Готовий компенсувати всі витрати і надати додатковий бонус тому, хто знайде в готовій продукції нашого виробництва хлібопекарські дріжджі», - наголошує директор хлібозаводу №4 Віталій Добровольський.
Він також підкреслює, що весь процес, від підготовки закваски до випічки, контролюється професійними технологами. Виготовляється продукція за допомогою сучасного обладнання. Це гарантує стабільну якість продукції.
Сучасне виробництво – європейська якість
Попри складну економічну ситуацію, у 2024 році компанія «Одеський коровай» інвестувала близько 40 мільйонів гривень у модернізацію виробництва. Це дозволило оснастити підприємства новітнім обладнанням від провідних європейських виробників.
В межах оновлення обладнання на підприємства компанії було закуплено:
- німецьке тістомісильне обладнання – завдяки інтенсивному насиченню тіста киснем покращується його структура, пористість та смакові характеристики;
- французьке тістоподілювальне обладнання – забезпечує делікатний, майже ручний поділ тіста, що дозволяє зберігати його природну текстуру.
- великі тунельні печі, які забезпечують рівномірне пропікання та ідеальну скоринку з приємним карамельним відтінком та ароматом.
Хліб – це основа нашого раціону. Важливо, щоб він був якісним, корисним і смачним. Обираючи продукцію «Одеський коровай», ви обираєте не просто хліб, а справжній символ якості, традицій і довіри!
Сайт - https://korovay.od.ua
Інстаграм - https://www.instagram.com/korovay_odesa
Фейсбук - https://www.facebook.com/profile.php?id=100091662971538