• Головна
  • На Одеській митниці виявили корупційну схему, - ФОТО
14:25, 8 серпня
Надійне джерело

На Одеській митниці виявили корупційну схему, - ФОТО

На Одеській митниці виявили корупційну схему, - ФОТО

Служба безпеки ліквідувала корупційну схему, яка діяла на Одеській митниці. Було затримано двох посадовців. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

За даними слідства, головний державний інспектор одного із митних постів організував схему систематичного вимагання хабарів за безперешкодне переміщення через митний кордон товарів народного споживання.

До незаконної діяльності він залучив свого колегу - інспектора митного посту сусідньої держави, який виступав посередником для ведення "переговорів" з імпортерами та передачі одержаних хабарів.

У разі несплати – на перевізників очікували "додаткові" перевірки вантажів та супровідної документації.

Дії підозрюваних призводили до штучного затягування строків митного контролю і, як наслідок, зривали договірні зобов’язання імпортерів щодо своєчасної доставки продукції замовникам.

Оперативники української спецслужби затримали обох зловмисників "на гарячому" під час одержання хабаря в розмірі 5000 доларів за сприяння у ввезенні партії комплектуючих до мобільних пристроїв.

Раніше правоохоронці задокументували ще один факт отримання фігурантами хабаря.

"На підставі отриманих матеріалів обом митникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Під час обшуків за місцем проживання посадовця Одеської митниці та в його авто правоохоронці виявили готівку у різній валюті на загальну суму понад 3,5 млн у гривневому еквіваленті.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...